Overslaan en naar de inhoud gaan

Kun je iets vertellen over jouw inspiratie voor het karakter van Carter Blake, de hoofdpersoon in jouw boeken.?

Jazeker, dat kan ik. Ik heb altijd gehouden van de ‘lone wolf’ personages in actiethrillers en films. Denk daarbij aan Philip Marlowe, maar ook aan James Bond of zelfs Batman. Allemaal zijn het karakters die geen onderdeel zijn van een team, zelfstandig opereren en hun zaakjes moeten regelen. Dat is wat ik wilde; een karakter die er zelf voor staat én door heel Amerika reist en daarbij in verschillende avonturen verzeild raakt.

Welk boek in de serie vind je zelf de beste?

Ik vind ze allemaal goed, maar in verschillende manieren. Zo vind ik Het jachtseizoen geweldig omdat het de eerste is. Het is een zeer goede introductie voor Carter Blake en mijn schrijfstijl.

Als je ooit een film zou mogen maken, wie zou Carter Blake dan moeten spelen?

Ja, daar heb ik zeker wel over nagedacht. Ik hink op twee gedachten. Enerzijds vind ik Michael Fassbender geweldig (leuk om te weten dat Philip Kerr deze persoon ook ziet voor de rol Bernie Gunther in een eventuele film – red.). Hij heeft een rustige, koele uitstraling die bij Blake hoort. Maar anderzijds zou James McAvoy ook geschikt zijn. Die is koel en berekenend.

Welke boeken vind je goed om te lezen?

Zoals ik al eerder zei vind ik James Bond goed. Maar natuurlijk ook Jack Reacher van Lee Child. Die lijkt op Carter Blake. Maar ook Tempe Brennan, Harry Bosch van Michael Connelly, John Rebus en Travis McGee lees ik graag. Ik ben dus een liefhebber van het werk van collega’s.

Welk boek had jij wel zelf willen schrijven?

Ken je Dag van de Jakhals van Frederick Forsyth? Nou, die dus. Het is een briljante thriller die echt voelt als true crime. Het had echt plaats kunnen vinden, maar natuurlijk is het fictie. Knap gedaan!

Heb je hobby’s?

Ik hou van wandelen, door het landschap of gewoon door een nieuwe stad. Dat gebruik ik vervolgens ook in mijn boeken. Ik ben een liefhebber van films, dus ga ik graag naar de bioscoop. En ik ga vaak naar concerten. Maar ook mijn werk als schrijver én drie kinderen, heb ik niet echt veel vrije tijd momenteel haha (herkenbaar -red.).

Afbeelding
geen
Marinus van de Velde
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.