Overslaan en naar de inhoud gaan
Een van de populairste thrillerauteurs van het moment moet wel Daniel Cole zijn. De Britse Daniel Cole (1983) werkte voorheen als ambulancebroeder. Het is dan ook geen verrassing dat hij in zijn thrillers de meest gruwelijke details met medische precisie weet te beschrijven. Ragdoll maakte van Cole een overnight success story. De rechten werden aan meer dan 30 landen verkocht en het boek wordt verfilmd voor tv. Inmiddels is Coles bloedstollende Ragdoll-trilogie compleet met Marionet en De Wolven. Hoe goed zijn boeken zijn? Check hier onze recensies nog even. Op 15 juni is hij terug met Mimic dat verschijnt bij Luitingh-Sijthoff. 1989. Rechercheur Benjamin Chambers en zijn sidekick Adam Winters zijn op het spoor van een seriemoordenaar die een bizarre passie heeft voor het imiteren van de grootste kunstwerken uit de geschiedenis, met behulp van de lichamen van zijn slachtoffers. Maar de zaak loopt dood door gebrek aan bewijs. De moordenaar gaat ondergronds, zijn verzameling is niet af. Zeven jaar later komt rechercheur Marshall met nieuw bewijs en haakt zij aan om de zaak te heropenen. Dat brengt evenwel ook een nieuwe golf van gruwel op gang. Het team bewandelt een dunne lijn tussen het zoeken naar gerechtigheid en het spelen voor eigen rechter in hun jacht op een monster dat veel gevaarlijker en intelligenter is dan wie ook ooit had verwacht… Wij interviewden Cole in 2019 en waren benieuwd naar zijn achtergrond als medic en hoe hij dit gebruikte in zijn thrillers. In het gesprek met ons was hij hier open over. Cole was vrij jong toen hij begon met deze baan en het soms heftige werk zorgde ervoor dat hij behoorlijk snel volwassen werd. Ook heeft hij een donker gevoel voor humor ontwikkeld, wat je volgens hem terug ziet komen in zijn boeken. De dialogen tussen de karakters komen soms hard en kil over, maar eigenlijk is dit gewoon een soort “coping mechanisme” om om te kunnen gaan met de gruwelen die deze baan soms met zich meebrengt. Gelukkig heeft hij zelf nooit met geweld te maken gekregen tijdens zijn werk op de ambulance en bovendien leert dit werk je vrij snel hoe gevaarlijke situaties het best te vermijden zijn. Af en toe mist hij zijn werk wel, vooral als hij bezig is met redigeren, hier heeft hij namelijk een hekel aan. En het snelle rijden met sirene aan wordt natuurlijk gemist... Benieuwd naar Mimic? Nog even geduld tot juni...
Afbeelding
geen
Marinus van de Velde
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.