Overslaan en naar de inhoud gaan

Chris Ryan werd in 1961 geboren in Rowlands Gill, een dorp in de buurt van Newcastle. Zijn naam is een pseudoniem van Colin Armstrong. Ryan groeide op in een middenstandsgezin en ging op zijn zestiende bij het Britse leger. Zeven jaar later trad hij toe, na de zware selectieprocedure, tot de befaamde Britse Special Air Service (SAS). 

Na de relatief rustige jaren tachtig werd het 1991, het jaar dat Operatie Desert Storm plaatsvond. De SAS, en dus ook Ryan, werd uitgezonden naar het Midden Oosten en vanuit daar achter Iraakse linies ingezet. Op zoek naar Scud raketten en lanceerinstallaties om zo te voorkomen dat de raketten op Tel Aviv zouden landen én Israël het conflict in zouden sleuren. De eerste missie van Ryan werd geen succes. Achter vijandelijke linies werd de SAS-patrouille, bekend onder codenaam Bravo Two Zero, al snel ontdekt door het Iraakse leger. Tegenover een overmacht werden de SAS soldaten een voor een gedood. Door kogels of door de natuur, want in die periode was het in de Iraakse woestijn ’s nachts onder nul. Uiteindelijk wordt ook de patrouilleleider gevangen genomen. Zijn naam: Andy McNab. De enige militair die weet te ontsnappen richting Syrië doet dat door te voet wekenlang door de woestijn te zwerven. Zijn naam: Chris Ryan.

Ryan besloot zich te werpen op het schrijversleven en dat doet hij tot op de dag van vandaag niet onverdienstelijk. Hij is bekend om zijn keiharde actiethrillers en inmiddels zijn er meer dan 50 (!) boeken van hem verschenen. Lees hier onze recensies en een achtergrondartikel. Waar hij eerst vooral stand alone thrillers schreef, zijn er nu ook wat reeksen verschenen. Zo ook die met SAS-militair Danny Black in de hoofdrol. De nieuwste telg verschijnt binnenkort: Klopjacht.

Waarover gaat deze actiethriller? 

Een klopjacht op gevaarlijk terrein. Kan Danny Black zijn naam zuiveren?

De provincie Helmand, Afghanistan. De Taliban zijn in opkomst. Een uiterst geheim sas-moordteam wordt ingezet om belangrijke doelwitten uit te schakelen. Het is bloederig, gewelddadig en meedogenloos werk, alleen geschikt voor de meest bekwame en gevoelloze commando’s van het regiment – zoals Danny Black.

Maar wanneer Danny zich bij dit sas-team aansluit, komt hij er al snel achter dat Taliban-militanten niet zijn enige probleem zijn. Zowel het Britse leger als het sas-team blijkt niet immuun voor corruptie. Als hij wordt beschuldigd van een afschuwelijke oorlogsmisdaad, slaat hij op de vlucht. Een klopjacht op gevaarlijk terrein volgt en Danny zal al zijn verstand, training en kracht moeten inzetten om te kunnen overleven en de waarheid aan het licht te brengen.

Benieuwd? Lees hier alvast twee hoofdstukken: 

 

Klopjacht verschijnt in juli bij Boekerij.

Afbeelding
geen
Marinus van de Velde
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.