Overslaan en naar de inhoud gaan

Onlangs vierden we met Niemand zeggen het jubileum van Helen Grace als protagonist van de Britse bestsellerauteur MJ Arldige. Dat het een veelschrijver is, wisten we al; want naast de 10 Grace-boeken heeft Arlidge ook nog de tijd gehad om een standalone als Kom je spelen? te schrijven.

In krap 6 jaar is de auteur van beginner tot een van de best verkopende auteurs gepromoveerd. Zijn boeken staan bekend als spannend, snel geschreven en gemakkelijk toegankelijk; een mix die klaarblijkelijk uitstekend werkt (lees hier onze recensies). En nu is het tijd voor deel 11 in de Helen Grace-reeks; Twee kleine visjes. Al is dat wel een bijzondere; het boek duikt in de voorgeschiedenis van Grace en gebruikt daarvoor twee korte verhalen; Alles in de wind en Schuitje varen. De liefhebbers weten dat Schuitje varen al eerder verscheen, als gratis boekje bij de aankoop van een Helen Grace-boek.

Een unieke inkijk in het leven van inspecteur Helen Grace...

Alles in de wind en Schuitje varen geven fans van M.J. Arlidge een unieke inkijk in de jeugd van inspecteur Helen Grace. Indrukwekkend, gruwelijk en aangrijpend – deze verhalen laten zien hoe Helen Grace is geworden tot de persoon die we nu kennen.

Alles in de wind

De vijftienjarige Jodie arriveert bij haar derde weeshuis. Misschien is dit keer alles anders. Misschien blijft ze dit keer ongedeerd en wordt er goed voor haar gezorgd. Maar de waarheid is dat Jodie niemand meer heeft om haar te beschermen. Ze zal zichzelf moeten verdedigen. Ze zal moeten veranderen. Maar wat voor persoon zal ze moeten worden om eindelijk veilig te zijn?

Schuitje varen

Helen Grace is op achttienjarige leeftijd net afgestudeerd van de politieacademie als ze wordt ingedeeld bij de verkeerspolitie. Binnen het team vindt iedereen het een saaie functie, maar dagelijks rondrijden op haar motor bevalt Helen wel. Wanneer ze wordt opgeroepen bij een verkeersongeluk van ongekende schaal, blijkt het om een fatale botsing te gaan. Maar waar haar collega’s uitgaan van een tragisch ongeval, heeft Helen haar twijfels. Waarom riskeerde het slachtoffer zijn leven door een drukke snelweg over te steken? Of was hij voor iets op de vlucht?

Twee kleine visjes verschijnt 19 oktober bij uitgeverij Boekerij.

 

Afbeelding
geen
Marinus van de Velde
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!

Reacties

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.