Overslaan en naar de inhoud gaan

Clive Cussler overleed vorig jaar op 88-jarige leeftijd. De Amerikaan was vooral bekend om zijn avonturenthrillers met in de hoofdrol de stoere bink Dirk Pitt. Licht de Titanic was in '76 zijn doorbraak, waarin Pitt het voor het eerst opnam tegen een leger aan vijanden (en altijd overwon).

Cussler begon zijn carrière als copywriter bij een reclamebureau. Inspiratie voor zijn romans haalde hij uit een bijbaantje in een duikwinkel, legde hij ooit in een interview uit. "In de reclamewereld was ik gewend naar de concurrentie te kijken en dan iets anders te doen. Rond die tijd werd James Bond heel populair, dus wilde ik wegblijven van detectives, geheim agenten of moordmysteries. De avonturen van mijn held vinden daarom onder water plaats."

Later ging Cussler ook aan haal met andere series, die hij soms met co-auteurs schreef. Zo is er de reeks met detective Isaac Bell, die in het begin van de twintigste eeuw vijanden én de industriële revolutie moest bolwerken. In deze reeks verschijnt binnenkort bij The House of Books De gangster, die Cussler schreef met Justin Scott. 

1906, New York City: de Italiaanse misdaadgroep De Zwarte Hand maakt zich schuldig aan ontvoering, afpersing, brandstichting en moord. Wanneer een coalitie van slachtoffers het agentschap Van Dorn inhuurt om hun bedrijven, reputaties en families te beschermen, verzamelt Isaac Bell zijn beste team om de stad af te speuren naar aanwijzingen. Maar dan stuit hij op een bekend gezicht...

De Zwarte Hand wordt steeds ambitieuzer en hun doelen worden politieker. Als Bell de rol van de oude bekende niet snel kan ontmaskeren, zou een van de machtigste mannen in de natie het volgende slachtoffer kunnen zijn.

Afbeelding
geen
Marinus van de Velde
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.