Overslaan en naar de inhoud gaan

Het gebeurt regelmatig. Uitgevers die claimen 'hét debuut van het jaar', of 'dé thriller van het jaar' uit te gaan geven. Wij vertrouwen altijd nog op ons eigen oordeel, die steevast volgt in een recensie op de site. HarperCollins durft het aan: de uitgeverij claimt 'hét thrillerdebuut van het jaar' in november uit te geven. De titel? Zestien paarden van Greg Buchanan. 

In het slaperige kustplaatsje Ilmarsh in Engeland ontdekt rechercheur Alec Nichols de hoofden van zestien paarden. Ze zijn deels begraven en vormen samen een cirkel. Alec weet niet wat hij met dit ongelooflijke schouwspel aan moet en roept de hulp in van forensisch dierenarts Cooper Allen.

In de dagen die volgen, ontdekken Cooper en haar team een reeks misdaden in de gemeenschap: vermissingen, afpersingen, brandstichting en mishandelingen. Niets is wat het lijkt en iedereen is verdacht.

Zestien paarden is een thriller over schuld, trauma en straf, tegen de achtergrond van een gemeenschap die onderhevig is aan veranderingen.

Lof voor Zestien paarden

‘Een thriller met een Twin Peaks-achtige sfeer. Een boek om je aandacht bij te houden en je blijft jezelf afvragen: wie heeft dit echt gedaan?’ Wim Krings, boekhandel Krings

Greg Buchanan (1989) debuteert met deze thriller die een wereldwijde rechtenstorm veroorzaakte. Zestien paarden zal in meer dan twintig landen verschijnen. Na zijn studie Engelse literatuur schreef hij ook stripverhalen en verhaallijnen voor videogames. In 2019 stond hij op de Forbes 30 Under 30-lijst, een lijst met de meest veelbelovende talenten.

Zestien paarden  – Greg Buchanan – ISBN 9789402708936 –  paperback €21.99 – ook verkrijgbaar als e-book en audioboek

Afbeelding
geen
Marinus van de Velde
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.