Overslaan en naar de inhoud gaan

Robert Fabbri (Genève, 22 juni 1961) is een Zwitserse auteur van historische thrillers, bekend van onder meer de Vespasianus-serie. Fabbri werd geboren in Genève maar verhuisde op jonge leeftijd naar West Sussex in Engeland. Hij studeerde er achtereenvolgens aan de kostschool Christ's Hospital, Horsham en de universiteit van Londen. Hij studeerde onder andere aan de Universiteit van Londen en werkte 25 jaren als regieassistent in de tv- en filmindustrie voordat hij besloot om een carrière als schrijver te starten. Zijn bekendste boeken zijn deze van de serie over het leven van Titus Flavius Vespasianus, de eerste Flavische keizer van het Romeinse rijk. Daarover gaf hij in 2019 een lezing in het Rijksmuseum van de Oudheden en daar waren we destijds bij. Ben je benieuwd naar onze recensies van het werk van Fabbri? Die vind je hier.

Fabbri wordt geroemd om zijn sterke historische thrillers, waarin hij de geschiedenis echt tot leven laat komen. Liefhebbers snoepen van zijn boeken en er is goed nieuws, want eind januari verschijnt bij Xander Uitgevers deel 3 in de serie Alexanders erfenisDe verlaten troon. 

In De verlaten troon, het derde deel in de Alexanders erfenis-serie van bestsellerauteur Robert Fabbri, blijkt dat Alexander de Grote niet plotseling is gestorven, maar meedogenloos is vermoord. De vraag is: wie is de moordenaar? Terwijl zijn volgelingen worstelen om de macht in eigen hand te houden, worden vriendschap, familiebanden en politieke loyaliteit flink op de proef gesteld.

Nooit eerder werd het westen zo geplaagd door chaos en bedreiging voor de beschaving. Levens, steden en legers worden stuk voor stuk vernietigd door wraakzuchtige aanstaande koningen. Of koninginnen. Zou een huwelijk de enige oplossing kunnen zijn om harmonie in het Rijk te brengen?

De Alexanders erfenis-serie is net zo monumentaal, bruut en bloedstollend als de Vespasianus-serie, waar Robert Fabbri eerder al veel lezers op het puntje van hun stoel liet zitten. Zijn filmische stijl en zinderende spanning doen denken aan series als Game of Thrones.

‘Wervelende boeken die je in één ruk uitleest.’ – De Telegraaf

‘Geschiedenisles boordevol actie.’ – NRC

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.