Overslaan en naar de inhoud gaan

Pascal Carl Orlando Engman Murchio. Zegt die auteursnaam jou iets? Waarschijnlijk niet. Maar distilleer Pascal Carl Orlando Engman Murchio eruit en je ziet: het gaat om Pascal Engman, de Zweedse thrillerauteur die een paar jaar geleden debutteerde met De patriotten. De filmrechten van dat boek werden al snel verkocht.

Een paar jaar later was het opnieuw raak. Wij maakten kennis met Engman in 2020, toen hij Vuurland uitbracht. Het was het eerste deel van de Vanessa Frank-reeks. De kennismaking met Frank was zachtst gezegd nogal bijzonder; ze zat net geschorst thuis omdat ze met alcohol achter het stuur was gesnapt. Natuurlijk behoort het in een Scandi-thriller zo te zijn dat een speurderskoppel aan de lezer wordt gepresenteerd. En daar had Engman goed naar geluisterd. Frank kreeg hulp van Nicolas Paredes, een ex-special forces militair.

Pascal Engman gooide direct hoge ogen, zo viel in onze recensie te lezen:

"Met Vuurland laat Engman echter zien in een keer naar de top van het Zweedse thrillergenre door te stoten. Hij weet een bijzonder spannend verhaal te combineren met een bizar thema; die van orgaanhandel. Het doet je sidderen op de stoel."

Zo'n auteur houden we in de gaten. En goed nieuws! Bij Uitgeverij Volt verschijnt 3 mei het derde deel in de Vanessa Frank-serie, De weduwen. 

In een park in Stockholm worden twee lichamen ontdekt. Het ene is van een politieagent, het andere van een jonge vrouw die niet geïdentificeerd kan worden. Omdat de politie gelooft dat de dood van de vrouw, hoe tragisch ook, niets meer is dan nevenschade, concentreren ze zich op de moord op de agent.
Rechercheur Vanessa Frank onderzoekt echter een andere insteek, en dat brengt haar op het spoor van een terroristische organisatie. Terwijl Vanessa steeds dieper afdaalt in de schaduwen waarin deze organisatie zich ophoudt, neemt de angst voor een aanslag toe. Kan ze het plan van de terroristen op tijd ontrafelen en een ramp voorkomen?

De weduwen laat zien hoe verwoestend de gevolgen kunnen zijn als de verbindende kracht van verdriet en rouw wordt omgezet in een nietsontziende honger naar wraak.

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.