Overslaan en naar de inhoud gaan

De nieuwe thriller in de franchise van Tom ClancySchaduw van de draak, komt eraan. Het boek verschijnt volgende week bij A.W. Bruna. Het boek is geschreven door ghost writer Marc Cameron, die eerder ook In zijn macht schreef. En dat deed Cameron niet onverdienstelijk. De naam Tom Clancy zingt voor altijd door in de thrillerwereld, want de Amerikaan (hij overleed in 2013) was eigenhandig verantwoordelijk voor een nieuw subgenre; die van de technothriller. Boeken als De jacht op de Red October en De beer en de draak werden regelrechte klassiekers. Benieuwd naar het oeuvre van Clancy? Check dan hier onze recensies van de eerdere boeken die in de franchise zijn verschenen.

Nu is er dus Schaduw van de draak. Waarover gaat het boek? In dit bloedstollende nieuwe deel in Tom Clancy’s Jack Ryan-serie verslechtert de relatie tussen China en de Verenigde Staten in een rap tempo, met alle gevolgen vandien.

Wanneer wetenschapper Liu Wangshu spoorloos verdwijnt uit zijn appartement in Huludao, China, slaat binnen het ministerie van Staatsveiligheid de paniek toe. Liu is verantwoordelijk voor de enorme technologische vooruitgang die de Chinese marine in de afgelopen jaren heeft geboekt en China is ervan overtuigd dat hij is overgelopen naar de Amerikanen. Het probleem is echter: niemand in de kringen rondom president Ryan heeft enig idee waar Liu zich bevindt. En wat nog erger is: Ryan krijgt te horen dat een Chinese mol, codenaam surveyor, zich heeft ingegraven in de inlichtingendienst en nu toegang heeft tot Amerika’s topgeheimen…

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.