Overslaan en naar de inhoud gaan

Een van 's werelds bekendste thrillerauteurs moet toch wel David Baldacci zijn. Hij verkocht miljoenen van zijn thrillers, die uitkomen in verschillende series. Elk jaar verschijnt er minimaal één boek van zijn hand en vaak nog meer. Deze series kennen allen veel liefhebbers. Zo zijn er Robie & Reel, Atlee Pine, Aloysius Archer, de Camel Club en anderen. Hoe werkt dat dan, al die series naast elkaar? In november '21 interviewden we Baldacci en hij zei hierover het volgende:

“Als ik gewoon weer een cool idee heb, dan sla ik aan het schrijven. Voor de militair John Puller bijvoorbeeld geldt dat. Op dit moment wordt daar trouwens ook een tv-serie voor Fox voor gemaakt. Maar alle series zijn dus eigenlijk slapend. En ja, dat geldt dus ook voor De Camel Club. Bij een goed idee volgt er gewoon een nieuw boek in de reeks.”

Inmiddels kunnen we bij ThrillZone wel zeggen dat we Baldacci's werk wel kunnen én waarderen. Ben je benieuwd naar onze recensies? Klik dan hier.

Een van de meest geliefde series is die met 'de geheugenman' in de hoofdrol: Amos Decker. En je zou het haast niet zeggen, maar inmiddels zijn we alweer aanbeland bij deel zeven in de reeks: De lange schaduw. Waarover gaat dit boek? FBI-agent Amos Decker, de man met het perfecte geheugen, onderzoekt de brute moord op een federale rechter in haar woning in Florida.

Samen met zijn nieuwe partner Frederica White onderzoekt FBI-agent Amos Decker de brute moord op een federale rechter en haar bodyguard in haar woning in Florida. Rechter Julia Cummins had naar het zich laat aanzien geen vijanden en er zijn ook geen sporen van braak aangetroffen in haar woning. Buren en vrienden die in de buurt wonen hebben niks gezien of gehoord, en ex-man Barry en tienerzoon Tyler hebben beiden een sterk alibi.

Decker moet antwoord zien te vinden op twee vragen. Waarom had de rechter behoefte aan een bodyguard en wat is de betekenis van de boodschap die de moordenaar heeft achtergelaten? Naarmate het onderzoek vordert, loopt het dodental op. Het spoor leidt naar een vroegere presidentscampagne en een onopgeloste misdaad. En naar hebzucht, bedrog, misleiding en corruptie in het centrum van de macht.

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.