Overslaan en naar de inhoud gaan

Bij ThrillZone maken we er geen geheim van. We zijn niet vies van een stevige actiethriller of een boek die de vraag beantwoord 'wat als...'. Zo teren we nog steeds op een van de beste fictieve oorlogsthrillers ooit, Operatie Rode Storm. Dat boek, dat zich afspeelt in de Koude Oorlog, presenteert een 'wat als'-scenario wanneer de Russen het Westen aanvallen. Het boek was angstvallig realistisch, en gaf een perfecte inzicht in wat er zou gebeuren wanneer een soort WOIII zou uitbreken (lees onze recensie hier). Gelukkig ligt de tijd ver achter ons dat dit soort scenario's plaats kunnen vinden. Toch...?

Nou, nee, concluderen auteurs Elliot Ackerman en James Stavridis. Zij besloten 2034 te schrijven. Niet zozeer als een militaire technothriller, maar ook als een waarschuwing aan ons. Als met name de V.S. en China op deze wijze blijven 'samenwerking', zou het volgens de heren in het ergste scenario tot een oorlog kunnen leiden. Dat maakt 2034 tot een interessante inkijk in een hedendaagse WOIII. Het boek verschijnt 9 december bij Xander Uitgevers.

Waarover gaat 2034 precies? 

2034 van Elliot Ackerman en James Stavridis is een razendspannende thriller over de volgende wereldoorlog: een ijzingwekkend realistische geopolitieke thriller over een zee-oorlog tussen de Verenigde Staten en China, en het rampzalige wereldwijde conflict dat daaruit voortkomt.

Op 12 maart 2023 voert vlootcommandant Sarah Hunt een routinecontrole uit in de Zuid-Chinese zee. Ze weet dan nog niet dat ze die avond krijgsgevangene zal zijn. Tegelijkertijd wordt een Amerikaanse straaljager gehackt en in Iran aan de grond gezet: Beijing en Teheran zijn bondgenoten en brengen de VS in één dag een zware klap toe. Niet veel later staat de hele wereld in brand: een nieuw, angstaanjagend tijdperk is begonnen.

De thriller 2034 is gebaseerd op actuele feiten. Gecombineerd met de kennis en ervaring van twee auteurs die op het hoogste niveau van nationale veiligheid hebben gewerkt, geeft 2034 een verontrustend geloofwaardige en vooral duistere blik op de nabije toekomst…

En dat de heren weten waar ze over schrijven, blijkt uit hun cv. Zo heeft Ackerman acht jaar bij het Korps Mariniers gediend en is James Stavridis een gepensioneerde admiraal. Dat belooft dus wat!

De pers over 2034:

‘De fictie van 2034 is zo realistisch dat het leest als een waarschuwing.’ – NRC

‘Dit scherpe en vlot geschreven boek leest als een waarschuwing in hoofdletters.’ ‒ The Washington Post

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.