Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor de een een hype, voor de ander een vast genre om in de gaten te houden. We hebben het over het 'Scandigenre', boeken die uit het hoge noorden komen. Mocht je nog wat inspiratie nodig hebben, check dan onze 'Scandi recensieafdeling'. Elke zichzelf respecterende uitgever heeft minimeel één Scandinavische auteur in de portefeuille. En uitgeverij Cargo presenteert in januari een 'nieuwe' naam: Tove Alsterdal, die haar nieuwe thriller Stormdam uitbrengt. Voor wie al iets langer fan is van thrillers uit Scandiland: inderdaad, in Nederland bracht ze eerder boeken uit. Zo zou je haar kunnen kennen van Het stille graf en Geef me je hand, uitgegeven bij Prometheus.

Een smalle weg kronkelt door de bossen, langs een spiegelgladde rivier, waarin de bergtoppen zich blauw weerspiegelen. In een opwelling slaat Olof Hagström af, verder het bos in, naar het ouderlijk huis dat hij meer dan twintig jaar geleden verliet. Het afgelegen huis lijkt verlaten, maar binnen is een hond eindeloos aan het blaffen. Als Olof een kijkje in het huis neemt, vindt hij daar het levenloze lichaam van zijn vader, die met messteken is omgebracht.

Politierechercheur Eira Sjödin wordt op de zaak gezet, en Olof lijkt de enige verdachte. Ze herkent Olof, hij was ooit het middelpunt van een misdaad die het dorp jarenlang in zijn greep hield. Eira was negen jaar oud toen Lina Stavred werd vermoord. Olof was de veertienjarige jongen die de moord op Lina bekende. Hij was de jongen uit Eira’s nachtmerries.

Tove Alsterdal (Malmö, 1960) groeide op in het noorden van Zweden. Ze werkte enkele jaren in het psychiatrische ziekenhuis Beckomberga, en maakte daarna carrière als journalist. Ze debuteerde in 2009 en schreef enkele zeer succesvolle thrillers. Stormval is haar zesde thriller, die werd genomineerd voor verschillende prijzen.

4 januari | paperback, 400 pag. | € 21,99 | ISBN 978 94 031 4881 6 | vertaling Edith Sybesma I omslagontwerp Buro Blikgoed | ook als ebook verkrijgbaar

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.