Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
dubbelspel james patterson thrillzone.jpg
Serie Alex Cross
Auteur(s) James Patterson
Uitgeverij(en) Cargo
Jaar van uitgave
Thrillzone score
3
Review date 21 juni 2021
Categories Thriller
Deel deze recensie

Alex Cross en FBI-agent Ned Mahoney raken betrokken in een onderzoek naar de moord op Kay en Randall. Alex kende beide personen en gaat daarom vol energie aan het werk. Kay was de ex-vrouw van de Amerikaanse vicepresident en Randall was de directeur van de hoge school van de dochter van Alex. Wanneer er nog meer mensen vermist raken, krijgt Alex hulp van zijn voormalige collega en beste vriend John Sampson.

Al gauw is duidelijk dat er een bepaald patroon is en hoe lang het ongeveer duurt voordat een vermiste vrouw dood aangetroffen wordt. De tijd begint te dringen als er een aantal jonge meisjes vermist zijn. Zal het Alex en zijn team lukken om de dader te vinden?

James Patterson is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers. Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women’s Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976 waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Dubbelspel is het 28e boek (!) in de Alex Cross reeks. James Patterson heeft wederom een spannend verhaal geschreven. Er is genoeg actie en het onderzoek wordt, zoals we van de auteur kennen, uitvoerig besproken. De lezer raakt goed betrokken bij het verhaal en heeft de mogelijkheid om mee te denken wie de dader is.

De spanning wordt op meerdere manieren gecreëerd. Er worden verschillende meisjes vermist, waarbij de mensen die dichtbij Alex staan ook gevaar lopen. Daarnaast wordt op een gegeven moment duidelijk dat er een bepaalde tijd zit tussen de vermissing en de vondst van een vermoord meisje. Het is dus steeds de vraag of Cross op tijd is.

Dubbelspel is zoals gezegd het 28e boek in deze reeks. Om de personages te leren kennen is het handig om de eerdere delen te lezen. Mocht je geen eerdere boeken gelezen hebben is het voor de verhaallijn niet erg om te kunnen volgen, maar de personages worden wel meer vormgegeven in de loop der tijd. Zo lees je naast deze verhaallijn ook nog over een spannende tijd in het leven van John Sampson. Om echt mee te kunnen leven is het daarom handiger als je de eerdere delen gelezen hebt.

De thrillers van James Patterson staan bekend om het politieonderzoek en ook in Dubbelspel wordt de lezer van begin tot eind mee genomen in het onderzoek.

James Patterson heeft met Dubbelspel weer een spannende thriller geschreven waarbij je aan het lezen blijft. De prettige schrijfstijl en de goede opbouw van het verhaal zorgen er voor dat je betrokken blijft. De hoofdpersonen zijn erg bekend en maken het verhaal helemaal af.

Het lezen van Dubbelspel voelt dan ook erg vertrouwd. Of het allemaal vernieuwend is? Nee, dat niet; maar daarvoor lees je de Alex Cross-boeken ook niet.

Afbeelding
geen
Marinus van de Velde
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.