Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
terugkeer sophie ester thrillzone.jpg
Auteur(s) Sophie Ester
Uitgeverij(en) Ellessy Crime
Jaar van uitgave
Thrillzone score
2
Review date 15 juli 2021
Categories Nederlandstalig
Deel deze recensie

Vincent Jones is alles kwijt, er is hem iets verschrikkelijks overkomen maar hij heeft geen flauw benul wat. Hij weet niet meer wie hij is, wat hem is overkomen en het vervelende is er zijn mensen die het wel weten.

Terugkeer is het derde deel in een vierdelige misdaadromanserie. Eerder verschenen Ommekeer en Zijdelings. De boeken zijn geschreven door Sophie Ester, een pseudoniem.

Voor Terugkeer is het handig de voorgaande twee delen te lezen; het zijn geen stand alones en er is informatie die niet te linken is wanneer je de voorgaande delen niet kent. Terugkeer heeft alles wat een thriller interessant kan maken; een man die zijn geheugen kwijt is, zijn omgeving die wel van de hoed en de rand weet, een vreselijk drama dat zorgde voor het geheugenverlies en een psychopatische moordenaar als grote tegenspeler.

Helaas weet Ester van al deze ingrediënten niet de juiste saus te maken. Een snufje teveel uitleg zorgt ervoor dat je nodeloos uit het verhaal getrokken wordt. Er wordt een hoop uitgeweid, alsof de auteur bang is dat het anders niet geloofwaardig is. En daar waar er aandacht wordt besteed aan het uitleggen van de zaken om de geloofwaardigheid te behouden, daar is aan de spanningsopbouw helaas te weinig aandacht besteed.

Wanneer Jones achter de waarheid van zijn identiteit komt en ook weer weet wat voor afschuwelijks hem is overkomen kan een grote confrontatie met het verleden niet ontbreken. Die volgt dan ook, maar is zo snel ten einde dat je als lezer met een ontevreden gevoel achter blijft. Je verwacht als lezer dat er toe wordt gewerkt naar een spectaculaire apotheose, maar deze is zo snel voorbij dat je verbluft achter blijft. En dan is het boek nog niet volledig uit en probeer je verder te lezen in de hoop dat er nog wat volgt. Helaas is dat niet het geval.

Al met al heeft Terugkeer laten zien dat niet alle verhalen met geheugenverlies per se adembenemende thrillers of misdaadromans hoeven te zijn. 

 

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.