Overslaan en naar de inhoud gaan
[fusion_builder_container hundred_percent="no" equal_height_columns="no" hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" background_position="center center" background_repeat="no-repeat" fade="no" background_parallax="none" parallax_speed="0.3" video_aspect_ratio="16:9" video_loop="yes" video_mute="yes" border_style="solid" type="flex"][fusion_builder_row][fusion_builder_column type="1_1" layout="1_1" background_position="left top" background_color="" border_color="" border_style="solid" border_position="all" spacing="yes" background_image="" background_repeat="no-repeat" padding_top="" padding_right="" padding_bottom="" padding_left="" margin_top="0px" margin_bottom="0px" class="" id="" animation_type="" animation_speed="0.3" animation_direction="left" hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" center_content="no" last="true" min_height="" hover_type="none" link="" first="true" type="1_1"][fusion_text columns="" column_min_width="" column_spacing="" rule_style="default" rule_size="" rule_color="" content_alignment_medium="" content_alignment_small="" content_alignment="" hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" sticky_display="normal,sticky" class="" id="" font_size="" fusion_font_family_text_font="" fusion_font_variant_text_font="" line_height="" letter_spacing="" text_color="" animation_type="" animation_direction="left" animation_speed="0.3" animation_offset=""] Oktober belooft voor de fans van fantasy weer een mooie maand te worden. Of het nu gaat om debuterende series en auteurs of boeken van gesettelde namen en series, er is voor ieder wat wils. 

Made in Holland

Oktober bevat een aantal titels die van eigen bodem zijn wat ze natuurlijk extra interessant maakt. Op 1 oktober trapt Esmeralda de Vries de maand af met De hoeders.
Als zijn grootouders onder mysterieuze omstandigheden van de aardbodem lijken verdwenen, is Achon vastberaden om ze te gaan vinden. Na een vergeefse zoektocht van bijna een jaar staat hij op het punt om op te geven als hij onverwachts een aanwijzing krijgt. Hij ontdekt Sansaar; een wereld waarin bijna alles in- en uitklapbaar is. Waar ondergrondse wezens zich onzichtbaar kunnen maken en waar mensen op reusachtige tragonders rondtrekken over weidse grindvlaktes. Hun missie is om de oude wereld van voor "de vernietiging' te herstellen door een keten van oases te creëren. Achon komt er achter dat zijn opa en oma niet zijn wie ze zich voordoen. Waarom zijn ze verdwenen en waarom worden één voor één de oases vernietigd? Niet alleen de bewoners van Sansaar zijn in gevaar; alles dreigt uit evenwicht te geraken.
De hoeders is het eerste deel in de Sansaar serie en is het debuut van Esmeralda de Vries. Met een combinatie van Steampunk en fantasy belooft dit een interessant debuut te worden! Sansaar komt uit op 1 oktober en wordt uitgegeven in eigen beheer bij TIM publishing. Iets meer dan een week later op 9 oktober komt Maite Donker met haar 2de boek Schaduwen over Razmir.
1 op 20.  Dat is de kans dat een kind in Razmir magie heeft. De Raad van Razmir test alle kinderen bij de geboorte en degenen die magie hebben, worden opgenomen in het Bastion waar zij worden getraind. Want hun magie is hard nodig. Als de kinderen hun training hebben voltooid, komen ze het Bastion weer uit als Gezegenden en begeven zij zich buiten de enorme muur die de stad beschermt. Daarbuiten werken zij met man en macht om de monsters in toom en de stad veilig te houden.   Maika is geen Gezegende. Zij leeft een doodgewoon leven in de stad. Ze gaat naar school, komt thuis naar haar moeder en speelt met haar vriendinnen. Dan, op een dag als alle andere, verandert Maika’s hele leven…. 
Schaduwen over Razmir verschijnt op 9 oktober bij Celtica publishing. Het laatste boek van eigen bodem in de maand oktober komt van Jeroen Windmeijer De genesissleutel. Jeroen is bekend van onder andere 'Het petrusmysterie' waar hij in 2015 mee debuteerde.
Midden in de woestijn rondom de mysterieuze Nazca-tekeningen in Peru ligt een man in de brandend hete zon. Hij is uitgedroogd en stamelt wartaal uit: "Waar zijn de doden? Open het oog!' In zijn notitieboekje staan vreemde schetsen, Bijbelcitaten en aantekeningen over "bezoekers'. Als de Nederlandse toeristengids Ángel en zijn Peruaanse collega Luz de man vinden, worden ze ongewild het middelpunt in deze zaak. Wat was de man in hemelsnaam op het spoor? Door wie werd hij achtervolgd? Of door wát? Tijdens hun spectaculaire zoektocht door de woestijn wordt de sluier van het mysterie opgelicht en krijgen ze zicht op een alternatieve geschiedenis van de mensheid... Maar is de wereld daar klaar voor?
De genesissleutel komt uit op 13 oktober bij HarperCollins. [/fusion_text][fusion_title title_type="text" rotation_effect="bounceIn" display_time="1200" highlight_effect="circle" loop_animation="off" highlight_width="9" highlight_top_margin="0" before_text="" rotation_text="" highlight_text="" after_text="" hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" sticky_display="normal,sticky" class="" id="" content_align_medium="" content_align_small="" content_align="left" size="1" font_size="" animated_font_size="" fusion_font_family_title_font="" fusion_font_variant_title_font="" line_height="" letter_spacing="" margin_top_medium="" margin_bottom_medium="" margin_top_small="" margin_bottom_small="" margin_top="" margin_bottom="" margin_top_mobile="" margin_bottom_mobile="" text_color="" animated_text_color="" highlight_color="" style_type="default" sep_color="" animation_type="" animation_direction="left" animation_speed="0.3" animation_offset=""] Uitgelicht - Slapen in een zee van sterren [/fusion_title][fusion_text columns="" column_min_width="" column_spacing="" rule_style="default" rule_size="" rule_color="" content_alignment_medium="" content_alignment_small="" content_alignment="" hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" sticky_display="normal,sticky" class="" id="" font_size="" fusion_font_family_text_font="" fusion_font_variant_text_font="" line_height="" letter_spacing="" text_color="" animation_type="" animation_direction="left" animation_speed="0.3" animation_offset=""] Slapen in een zee van sterren verschijnt 6 oktober en belooft een nieuwe parel te worden van Christopher Paolini.
Kira Navárez werkt als xenobioloog op een ruimteschip. Het is haar taak om nog niet gekoloniseerde planeten te inventariseren en te kijken of ze bruikbaar zijn voor mensen. Na jaren trouwe dienst is Kira het constante ruimtereizen en gescheiden zijn van haar vriend Alan zat. Ze is klaar om haar carrière vaarwel te zeggen en te gaan settelen. Voor het zover is, heeft Kira echter nog een laatste planeet te inventariseren. Het is een routinemissie en ze is als het goed is binnen een paar dagen terug bij Alan. Maar eenmaal op de planeet aangekomen gaat het mis. Kira valt, scheurt haar beschermende pak en raakt per ongeluk een onbekend object aan – het gevaarlijkste wat je tijdens de exploratiemissie kan overkomen. Niet veel later wordt ze gevonden door een -collega en mee teruggenomen naar het ruimteschip. Maar er is iets in haar gewekt… Nog op de ziekenboeg neemt datgene wat zich in Kira heeft genesteld de controle over en stort zich op haar collega's. Kira is de enige overlevende. Al haar vrienden en collega's zijn dood. Zo -begint een intergalactische race tegen de klok om de kracht die in Kira huist een halt toe te roepen – en te ontdekken wie erachter zit.
Thrillzone heeft onlangs stilgestaan bij het nieuwe boek van de auteur van de Eragon serie en het is dan ook zeker de moeite waard om deze nog even terug te lezen mocht je nog twijfelen of dit boek voor jou is. Op 6 oktober zal ook direct onze review online komen en binnenkort volgt er ook nog een interview met Christopher Paolini als kers op de taart. Slapen in een zee van sterren verschijnt op 6 oktber bij Boekerij. [/fusion_text][fusion_text columns="" column_min_width="" column_spacing="" rule_style="default" rule_size="" rule_color="" content_alignment_medium="" content_alignment_small="" content_alignment="" hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" sticky_display="normal,sticky" class="" id="" font_size="" fusion_font_family_text_font="" fusion_font_variant_text_font="" line_height="" letter_spacing="" text_color="" animation_type="" animation_direction="left" animation_speed="0.3" animation_offset=""] Afgelopen jaar verscheen de The Witcher serie op Netflix wat voor een compleet nieuwe fanbase zorgde voor de fantasy serie van Andrzej Sapkowski. Na de boeken en succesvolle games komt er nu dus een uitgave van het boek gebaseerd op de Netflix serie. De laatste wens verschijnt op 12 oktober en lijkt voor fans van de serie die de boeken nog niet gelezen hebben en uitstekend instap punt.
De Laatste Wens is het eerste boek van Andrzej Sapkowski over de avonturen van hekser Geralt. Een collectie korte verhalen vol magie en monsters. Geralt valt behoorlijk op, met zijn witte haar en doordringende ogen, zijn cynische houding en totale gebrek aan respect voor autoriteit... Maar hij is veel meer dan zijn indrukwekkende uiterlijk doet vermoeden. Geralt is een hekser, een man met magische krachten die van hem een briljante vechter en een genadeloze huurmoordenaar maken. Zijn doelwitten? Verachtelijke monsters die het land terroriseren. Als beschermer van de onschuldigen ontmoet Geralt incestueuze koningen met ondode dochters, wraakzuchtige geesten, schreeuwende harpijen, vampiers met relatieproblemen en wanhopige demonen. Velen zijn kwaadaardig, sommigen zelfs verdorven, maar het belangrijkste is dat de meesten niet zijn wie ze lijken... Toss a coin to your witcher!
De laatste wens verschijnt op 12 oktober bij Luiting-Sijthoff Fantasy. Op 15 oktober komt het eerste deel van de Vervloekt serie uit van Brigid Kemmerer Een vloek zo eenzaam. Inmiddels bestaat de serie uit 2 delen en wordt het nieuwste deel in Amerika in 2021 verwacht.
'Er zit bloed onder mijn nagels. Ik vraag me af hoeveel mensen ik deze keer vermoord heb.' Prins Rhen is vervloekt: hij beleeft de herfst van zijn achttiende levensjaar telkens opnieuw. In het begin maakte hij zich niet veel zorgen want het leek gemakkelijk de vloek op te heffen: deze zou verbroken worden als er een meisje verliefd op hem werd. Maar dat was voordat hij merkte dat hij aan het eind van iedere herfst veranderde in een bloeddorstig monster dat alles en iedereen om zich heen verscheurde, inclusief zijn familie. Na 327 herfsten is hij alle hoop verloren. Totdat de onschuldige Harper Lacy zijn wereld in wordt gezogen.
Een vloek zo eenzaam verschijnt op 15 oktober bij Een vloek zo eenzaam. Ashley Poston haar nieuwe boek verschijnt op 20 oktober. Tussen de beesten en wilde rozen belooft een donker fantasy sprookje te worden in navolging van haar succes boek Heart of Iron (helaas nog niet in het Nederlands verkrijgbaar).
Cerys is veilig in het koninkrijk Aloriya. Er is geen ziekte of honger en er heerst al jaren vrede. Zo is het al sinds de eerste koning een deal maakte met de Vrouwe die het bos dat aan het koninkrijk grenst regeerde. Maar terwijl Aloriya opbloeide, werd het bos donker, vervloekt en verboden. Cerys weet dit maar al te goed: ze wist maar net te ontsnappen toen het bos haar vrienden en moeder vermoordde. Nu draagt Cerys een klein beetje van de vloek in haar bloed, een herinnering aan de dag dat ze alles verloor. Het grootste gevaar waar ze nu mee geconfronteerd wordt, als dochter van de tuinman, is de vervelende vos die haar maar niet met rust laat. Als een nieuwe koningin wordt gekroond, dalen de dingen die lang verborgen lagen in het bos neer op het koninkrijk. Cerys wordt gedwongen te vluchten, met als enige metgezellen de kleine vos, een vreemde en krachtige beer en de magie in haar bloed. Het is aan haar om de legendarisch Vrouwe van het Woud te vinden en haar dorp te redden. Maar het bos is gevaarlijker dan ze ooit gedacht had en als de geheimen uit het verleden worden onthuld, is er alles voor nodig om te overleven.
Tussen de beesten en wilde rozen verschijnt op 20 oktober bij van Goor uitgeverij. Het drielichamen probleem verschijnt op 21 oktober en is het nieuwste boek van Cixin Liu. De negenvoudig winnaar van de Galaxy award komt met een nieuw science fiction thriller welke weer erg hoge ogen lijkt te gaan gooien.
Het is 1967. Ye Wenjie moet toezien hoe de Rode Garde haar vader doodslaat tijdens de Chinese Culturele Revolutie. Deze moord zal niet alleen haar leven tekenen, maar ook de toekomst van de hele mensheid. Veertig jaar later wordt de nanotechnoloog Wang Miao gevraagd om een geheimzinnige reeks van zelfmoorden onder wetenschappers te onderzoeken. Wangs onderzoek leidt hem naar een mysterieuze onlinegame en een virtuele wereld die wordt beheerst door de onvoorspelbare interactie tussen haar drie zonnen. Maar is die wereld alleen maar virtueel of bestaat zij misschien echt? Dit is het drielichamenprobleem, en het is de sleutel tot alles: tot de dood van de wetenschappers, tot een samenzwering die lichtjaren omvat en tot de uitroeiing die de mensheid onder ogen moet zien. Het drielichamenprobleem is het eerste, adembenemende deel van een trilogie over ruimte en tijd, en over het voortbestaan van de aarde, waarvan wereldwijd al meer dan tien miljoen exemplaren werden verkocht.
Het drielichamenprobleem verschijnt op 21 oktober bij Prometheus. Onlangs bereikte ons het trieste nieuws dat Terry Goodkind is overleden. Als Nederlanders hebben wij de mazzel dat zijn boeken nog steeds vertaald worden en zo verschijnt dan ook op 29 oktober Hart van zwart ijs het vierde en laatste deel in de kronieken van Nicci. 
Het gevaar van de brute oorlog, die de Oude Wereld in Het Leger van Steen leek te vernietigen, is geweken. Toch vormt zich in de nasleep een nieuwe dreiging langs de kust. Koning Rouw is samen met Lila en Bannon gevangengenomen door hun vijanden en zij staan op het punt te ontdekken welke afschuwelijke nieuwe kracht er op de loer ligt. De Norukai, barbaarse plunderaars en slavenhandelaren, zijn een immense vloot aan het verzamelen bij de rotsige, maar bovenal ongastvrije eilanden die ze hun thuis noemen. Gesterkt door een angstaanjagende mankracht zijn de Norukai er klaar voor om hun laatste en dodelijkste oorlog ooit te lanceren. Kunnen Nicci, Nathan en Bannon het gevecht aan nu ze zo ver van elkaar verwijderd zijn?
Hart van zwart ijs verschijnt op 29 oktober bij Luiting-Sijthoff Fantasy. Fans van de Renegades serie van Marissa Meyer zullen vol verwachting uitkijken naar 30 oktober wanneer het laatste deel Apocalyps verschijnt.
Het epische slot van de Rebellen-trilogie zit vol intrige en actie, tot de laatste, schokkende geheimen zijn onthuld. Nova en Adrian proberen hun identiteit nog steeds uit alle macht geheim te houden. Terwijl het gevecht tussen hun alter ego's en hun bondgenoten doorgaat, komt hun grootste vijand Gatlon City opeisen. Nova en Adrian zijn genoodzaakt om met leugens en bedrog hun dierbaren te beschermen. Hun grootste angsten dreigen werkelijkheid te worden, en als ze de kloof tussen helden en schurken niet kunnen dichten, zullen ze alle verliezen. Ook elkaar.
Apocalyps verschijnt op 30 oktober bij Blossom Books.  Oktober belooft een mooie maand te worden voor de Fantasy en Science fiction liefhebbers. [/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Afbeelding
geen
Marinus van de Velde
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.