Overslaan en naar de inhoud gaan
1>5 x thrillertips van Boekenkraam voor deze lente Kennen jullie de boekenverkoopsite Boekenkraam al? Zo nee? Check die site eens; Boekenkraam koopt nieuwe boeken (ramsj) en licht beschadigde boeken op van groothandels en uitgeverijen en kan ze daarom aanbieden tegen veel lagere prijzen. En zij hebben nu 5 thrillertips voor de zomer! IJzersterke debuten met bloedstollend spannende verhalen van auteurs die pas net komen kijken tot pageturners van gerenommeerde auteurs. Wij houden van allebei. Bekijk dit lijstje voor wanneer jij houdt van nagelbijtend dwingende verhalen die je wel door móét lezen. Lees deze top 5 typische thrillerboeken voor het voorjaar – licht met een rauw randje - op willekeurige volgorde.

Tip 1. Countdown - Tina Frennstedt

In deze misdaadthriller wordt een kunstenares dood en verminkt aangetroffen. Vreemd genoeg bevindt zich naast haar lichaam een soort klei. Op zich niets vreemds. Behalve dat dit 15 jaar eerder bij een onopgeloste moordzaak eenzelfde soort klei werd aangetroffen. De verbanden tussen de zaken lijken een nauwelijks op te lossen puzzel. De zaken zijn vervreemdend. Net als de verhoudingen tussen een anoniem stel, waarbij één van de partners steeds vreemder gedrag begint te vertonen. Is hij wel wie hij zegt te zijn? Als lezer word je werkelijk steeds dieper het verhaal ingezogen door personages die door Frennstedt tegelijkertijd tot op het bot worden gefileerd.

Tip 2. Tel tot tien – Karen Rose

‘Tel tot tien’ is het vijfde boek van de serie Chigago waarin dezelfde personages voorkomen. In ‘Tel tot tien’ volgt de ene moord de andere in een rap tempo op. Het gaat zo snel dat je bijna vergeet adem te halen. Naast de slachtoffers wordt ook de dader flink uitgediept. Kennelijk heeft de dader in het verleden nogal wat meegemaakt, waardoor je de motieven om te moorden begrijpt. Juist omdat je een toegang krijgt tot de hersenkronkels van de dader krijg je als lezer het gevoel dat de tijd begint te dringen.

Tip 3. Al is de leugen nog zo snel - Lisa Scottoline

Een pageturner met achtervolging die ook op het witte doek goed tot zijn recht zou komen. Het boek van Lisa Scottoline heeft alle ingrediënten voor een succesvolle psychologische thriller. Plotwendingen en geheimen, intriges, spanning, familiedrama en zelfs een romance: alles komt aan bod in het boek waarin de komst van een nieuwe leraar het startsein is voor het bedenken van een sinister plot.

Tip 4 Het duistere net – Carmen Mola

In plaats van naar de Costa Brava kun je je dit voorjaar verliezen in de Spaanse parel van Carmen Mola. Het spaande schrijverstrio schreef het heerlijke gruwelverhaal ‘Het duistere net’ zonder dat het over de top wordt. Een lente boek dat zich prima leent als standalone thriller, maar toch het fijnst leest wanneer je ook het eerste deel ‘De Zigeunerbruid’ hebt gelezen. In ‘Het duistere net’ staat jonge moeder Elena tegenover een machtige organisatie dat jongeren ontvoert en hen gruwelijke dingen laat doen die live te streamen zijn in de donkerste krochten van het internet.

Tip 5 Vanuit het duister – Nora Roberts

Voor een verhaal met wendingen waar je het niet verwacht duik je in de boeken van Nora Roberts. dan specifiek in het boek ‘Onderstromen’, waarin nieuw licht op een trauma wordt geworpen.  De koningin van de Romantiek én Thriller verhaalt over de verstrekkende gevolgen van kindermishandeling en vernedering. Dit boek is niet voor tere zieltjes. Alhoewel: alles komt uiteindelijk goed. Een perfect boek om de lente in te luiden dus.

Bonustip

Kom je na een leesavond de volgende dag geradbraakt op het werk? Niet gek wanneer je na het lezen van nieuwe thrillers met één oog open slaapt en met de oren gespitst. Houd je aan de tien stelregels voor vermoeide thrillerfans.
Afbeelding
geen
Marinus van de Velde
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.