Overslaan en naar de inhoud gaan

5 jaar ThrillZone: de favoriete thrillers van onze recensenten! In 5 jaar ThrillZone is er heel wat afgelezen en gerecenseerd. Soms geweldige boeken, soms wat mindere thrillers én alles ertussenin. Uit de hele stapel recensies kiezen onze recensenten in deze rubriek hun favoriete boeken die ze in hun periode voor ThrillZone lazen én recenseerden.

Richard

Vijf jaar ThrillZone zijn werkelijk voorbij gevlogen. Wat ooit nog voor ThrillZone startte als een blog, omdat we toch wel een mening hadden over de boeken die we lazen is uitgegroeid tot een erg sterke website die veelvuldig gebruikt wordt door thrillerliefhebbers. Om uit die vijf jaar het beste boek te kiezen lijkt schier onmogelijk. Het is namelijk elk jaar al een hels karwei om een keuze te maken uit de beste boeken van dat jaar, laat staan het afgelopen lustrum. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Een tijd voor genade van John Grisham (lees onze recensie hier). Ik heb namelijk voor mijn gevoel mijn oude liefde weer helemaal terug. Als fan van John Grisham had ik al een vrij grote verzameling van zijn werk toen we zijn gestart met ons blog. Om dat blog te vullen werden dan ook veel recensies van John Grisham geplaatst, zijn vroege werk was namelijk geniaal en absoluut ook nu nog het lezen waard. De afgelopen jaren is Grisham op hoog niveau blijven schrijven, maar het niveau van daarvoor bleef uit zicht, tot Een tijd voor genade. Met de terugkeer van Jake Brigance (De jury of onder nieuwe naam Een tijd om te doden) was ook Grisham weer terug op zijn troon. Zo links en rechts werd er al aan zijn stoelpoten geknaagd door aanstormend talent, maar Grisham blies iedereen weer ouderwets omver met zijn laatste meesterwerk. Louis van Gaal maakte ooit de cirkel rond met een prutsgedicht, maar Grisham maakt voor mij juist de cirkel rond door na vele jaren weer steengoed te zijn. Wat begon vanuit de liefde voor het lezen van de boeken van Grisham (een blog), is nu vijf jaar later uitgebouwd tot een grote website vol winacties, waanzinnig goede recensies en fijne columns en interviews met de grootste auteurs op thrillergebied. Wat er in die vijf jaren niet is veranderd en wat eigenlijk al decennialang niet is veranderd is wie mijn favoriete schrijver is: John Grisham.

Toch is er in de afgelopen vijf jaar natuurlijk meer geweest dan John Grisham. Zo was ik onder de indruk van Samuel Bjork, bleek ik een mogelijke troonopvolger voor Grisham gevonden te hebben in Steve Cavanagh en bleek jeugdheldin J.K. Rowling mij ook als volwassene in haar greep te houden onder pseudoniem Robert Galbraith. Om nog maar te zwijgen van het niet helemaal thrillerachtige meesterwerk van Arne Riel. Kortom in vijf jaar heb ik vooral heel veel en met heel veel plezier gelezen en gerecenseerd. Een lustrum is voorbij, de liefde voor lezen is blijven bestaan en we kijken uit naar het komende lustrum. Twee lustrums maakt natuurlijk een decennium en ik ben heel benieuwd waar ThrillZone op 1 mei 2026 staat.

Afbeelding
Een test afbeelding
Super Admin
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin tincidunt sem quis ante volutpat, non hendrerit justo lobortis. Aenean mattis justo sit amet facilisis iaculis. Maecenas malesuada, velit eget pulvinar lacinia, urna tortor suscipit massa, in fringilla ex quam quis orci. Fusce mi eros, facilisis id purus non, consectetur venenatis sem. Proin non sapien a nibh condimentum aliquam ac vitae velit. In mollis urna leo, quis pretium lectus sodales sed. Nulla mattis euismod magna sagittis consequat. Suspendisse finibus, augue eu semper semper, ipsum arcu scelerisque sapien, eget accumsan justo ipsum vitae libero. Proin aliquet tortor id justo efficitur, at maximus odio egestas. Aliquam magna purus, mattis eget magna nec, ullamcorper bibendum lacus. Nullam blandit facilisis fermentum. Proin vehicula vitae magna quis pharetra. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Nullam vel velit sodales, aliquam leo sit amet, fringilla ligula. Etiam ullamcorper, orci in auctor mattis, felis dolor sagittis odio, ut fermentum dui ante vitae orci. Ut finibus sed sem eu viverra.

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.