Overslaan en naar de inhoud gaan

5 jaar ThrillZone: de favoriete thrillers van onze recensenten!

In 5 jaar ThrillZone is er heel wat afgelezen en gerecenseerd. Soms geweldige boeken, soms wat mindere thrillers én alles ertussenin. Uit de hele stapel recensies kiezen onze recensenten in deze rubriek hun favoriete boeken die ze in hun periode voor ThrillZone lazen én recenseerden.

Joop

Vijf jaar Thrillzone! Er is eigenlijk geen benaming voor een vijf jarig bestaan. In het huwelijk noemt men het een houten huwelijk, kan even niet bedenken waar dat vandaan komt. Mijn debuut voor Thrillzone vond plaats eind 2017 of begin 2018, daar ben ik niet heel zeker meer van. Ik ben bij Marinus terecht gekomen omdat ik de recensies die op de site werden geplaats van een veel betere kwaliteit waren als waar ik op dat moment voor recenseerde (Hebban).

In het begin was ik van mening dat ik voor beide wel kon recenseren en Marinus vond dat totaal geen probleem, maar daar dachten ze bij Hebban anders over en toen was mijn keuze snel gemaakt. In februari 2018 kreeg ik al de mogelijkheid om mijn held te interviewen: Tomas Ross! Tijdens de opening van de Nacht van het Spannende Boek zou Tomas Ross zijn toen nieuwe boek, Blonde Dolly, presenteren en ik kreeg de gelegenheid om een aantal vragen aan hem te stellen. Dit was op dezelfde dag als dat ik mijn tweede sollicitatiegesprek zou hebben bij de Hartstichting in Den Haag en ik weet niet goed meer waar ik nu meer nerveuzer voor was. Het gesprek ging goed en in de trein naar Amsterdam kreeg ik te horen dat Tomas Ross had afgezegd die avond omdat hij ziek was. Mijn zenuwen waren dus voor niets geweest. Het interview is echter begin dit jaar, zij het via de mail, nog wel doorgegaan en is voor mij echt het hoogtepunt van mijn Thrillzone bezigheden.

Als ik een keuze ga maken over een boek wat ik heb gerecenseerd en wat mij het meest heeft gepakt, kom ik vreemd genoeg niet bij een thriller uit maar bij een roman. Ik had in 2018 het boek Tot Ziens daarboven van Pierre Lemaitre gelezen en zelden ben ik zo onder de indruk geweest van een verhaal. De manier waarop hij schrijft treft mij telkens weer. Prachtige verhalen met ironie, humor, geschiedkundige kennis en een perfect gevoel voor het schrijven over de tijd waar het verhaal zich in afspeelt. Toen ik De kleuren van de brand, het tweede verhaal uit het drieluik over het Interbellum in Frankrijk, was ik eigenlijk best huiverig om dit te lezen, omdat ik echt in de overtuiging was dat dit verhaal nooit beter kon zijn dan Tot ziens daarboven. Maar hij heeft het toch voor elkaar gekregen. De kleuren van de brand is een zeldzaam mooi boek. Lees hier mijn recensie maar eens.

Een van de mooie dingen aan recenseren is dat je in staat wordt gesteld om auteurs te ontdekken waarvan jezelf niet zo snel een boek zou aanschaffen. Zo heb ik de boeken van Anthonie Holslag leren kennen en na het schrijven van een recensie zijn we met elkaar in contact gekomen en is daar een mooie vriendschap uit voortgekomen, die vooral wordt gevoed omdat we beide die hard Pearl Jam fans zijn. Je kan het minder treffen! Thrillzone is voor mij een manier om gedachten over een boek op papier te zetten en daar kan ik nogal eens over uitweiden, maar tegenwoordig probeer ik mijn hersenspinsels binnen de perken te houden.

Steeds vaker komen we quotes uit ThrillZone-recensies tegen op de achterflap van diverse boeken, en ook niet van de minste. Dat is volgens mij een teken dat we hoge kwaliteit leveren en onder de bezielende leiding van Marinus kan dit alleen maar nog beter worden.

Afbeelding
Een test afbeelding
Super Admin
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin tincidunt sem quis ante volutpat, non hendrerit justo lobortis. Aenean mattis justo sit amet facilisis iaculis. Maecenas malesuada, velit eget pulvinar lacinia, urna tortor suscipit massa, in fringilla ex quam quis orci. Fusce mi eros, facilisis id purus non, consectetur venenatis sem. Proin non sapien a nibh condimentum aliquam ac vitae velit. In mollis urna leo, quis pretium lectus sodales sed. Nulla mattis euismod magna sagittis consequat. Suspendisse finibus, augue eu semper semper, ipsum arcu scelerisque sapien, eget accumsan justo ipsum vitae libero. Proin aliquet tortor id justo efficitur, at maximus odio egestas. Aliquam magna purus, mattis eget magna nec, ullamcorper bibendum lacus. Nullam blandit facilisis fermentum. Proin vehicula vitae magna quis pharetra. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Nullam vel velit sodales, aliquam leo sit amet, fringilla ligula. Etiam ullamcorper, orci in auctor mattis, felis dolor sagittis odio, ut fermentum dui ante vitae orci. Ut finibus sed sem eu viverra.

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.