Overslaan en naar de inhoud gaan

Xander Uitgevers liet gisteren verslagen weten dat auteur Lucinda Riley is overleden. De Ierse auteur, bekend van de bestsellerreeks De zeven zussen overleed op 55-jarige leeftijd. 

Xander zegt het volgende:

"Lucinda heeft als schrijver en persoon de afgelopen jaren ongelooflijk veel voor ons en haar lezers betekend, en we zijn haar ontzettend dankbaar voor haar toewijding en de inspirerende samenwerking."

Riley was vooral bekend van haar reeks De zeven zussen, die volgens het CPNB een belangrijke 'leesbevorderaar' was de laatste jaren. De boeken domineerden steevast de bestsellerlijst.

De familie van Lucinda Riley laat in een verklaring het volgende weten:

Aan Lucinda’s vrienden en lezers over de hele wereld:

Het spijt ons enorm jullie te moeten vertellen dat Lucinda vanochtend in alle rust is overleden, omringd door haar familie, die zo belangrijk voor haar was. We realiseren ons dat dit een enorme schok zal zijn voor velen, omdat de meeste mensen niet wisten dat Lucinda al vier jaar aan kanker leed.

Tijdens deze vier jaar schreef Lucinda vijf boeken, en deze week staat De zevende zus bovenaan bestsellerlijsten over de hele wereld.

Lucinda liet een onuitwisbare indruk achter op iedereen die ze ontmoette, en op iedereen die zich verloor in haar verhalen. Ze straalde altijd liefde en vriendelijkheid uit, in alles wat ze deed, en ze zal ons voor altijd blijven inspireren.

Boven alles hield Lucinda van het leven, en leefde elk moment ten volle. In haar eigen woorden:

‘Door de pijn en vreugde van deze reis heb ik de belangrijkste les van het leven geleerd, en daar ben ik heel blij om. The moment is all we have.’

Lucinda’s familie

Afbeelding
geen
Marinus van de Velde
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.