Overslaan en naar de inhoud gaan

De vraag was eenvoudig, schrijf in het kader van vijf jaar Thrillzone.nl eens een stukje over de thriller die je het meest is bijgebleven. Antwoorden op eenvoudige vragen zijn niet altijd eenvoudig...

Sinds begin 2018 recenseer ik voor Thrillzone.nl en heb ik van het lezen weer mijn hobby gemaakt. Ik heb het voorrecht gehad veel thrillers te mogen lezen, van minder goed tot zeer sterk. Van de thriller die mij het meest is bijgebleven, heb ik voor het gemak maar thrillers gemaakt in een soort van ‘top 3’. Één thriller kiezen blijkt inderdaad niet eenvoudig.

De eerste naam die in mij opkwam is niet de eenvoudigste, Louise Boije af Gennäs. Één van de eerste boeken die ik mocht recenseren is Bloedspoor, Deel 1 van de Resistance Trilogie. Tot op heden is deze thriller (en ook de andere delen in deze trilogie) bijgebleven vanwege de constante spanning die zich in de verhalen bevindt. Deze opbouw en mooie schrijfstijl ben ik niet vaak tegengekomen.

De tweede thriller die naar mijn mening niet mag ontbreken is Als het Bloedt van Stephen King. Deze thriller is de eerste sinds vele jaren die ik van King heb gelezen en pakt je direct na de eerste paar zinnen weer bij de keel (in positieve zin). Het is een verhalenbundel met vier korte verhalen, allemaal volledig verschillend van elkaar en toch vormt het een eenheid door de wijze waarop King de verhalen aan de lezer vertelt.

Als derde kwam Anders de la Motte bij mij op met zijn thriller Herfstdaden. De tweede thriller in de serie rondom Anna Vesper. Een prachtige omslag om te beginnen, gevolgd door een pakkende thriller van 540 pagina’s die ieder moment boeit.

Je kunt mijn recensies op de site vinden!

Ik hoop (en verwacht) dat bij een volgend lustrum het noemen van de thriller die je het meeste is bijgebleven eindigt in een top tien!

Afbeelding
geen
Marinus van de Velde
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.