Overslaan en naar de inhoud gaan

Elke maand kijken we vooruit naar de nieuwe fantasy titels welke verschijnen en ons de aankomende maand gaan vermaken. Met zes nieuwe titels, zeer uiteenlopende auteurs en belooft het een schitterende maand te worden.

Een fakkel tegen het duister - Sabaa Tahir

We trappen de maand af met het tweede deel in de Vuur en as serie van Sabaa Tahir. 

In Een Fakkel tegen het Duister, het tweede deel in de YA-serie Vuur en As van Sabaa Tahir, gaat de strijd van Elias en Laia verder. ‘Verslavend als The Hunger Games, fantasierijk als Harry Potter en met de wreedheid van Game of Thrones.’ PRI International

Op hun vlucht dwars door het Imperium vechten Laia en Elias zich een weg naar het noorden om Laia’s broer te bevrijden uit de Kauf-gevangenis. Opgejaagd door Maskers en gemanipuleerd door de meedogenloze Commandant proberen ze hun vijanden te slim af te zijn.

Een fakkel tegen het duister is vanaf 1 juli te verkrijgen bij Luiting-Sijthoff.

De strijd - Dirk Warnaar

Dirk Warnaar is terug met het tweede en afsluitende deel van de Ashen serie Het eerste deel werd goed ontvangen dus deze houden we ook in de gaten.

De strijd Dirk WarnaarGedreven door moed en een onwrikbaar geloof in een betere wereld, vechten Belim en zijn zus Salvia zich in Ashan - De strijd, het slot van een tweeluik door Warnaar, een weg door het leven.

Ashan slaagt erin om samen met de zijnen een goed leven op te bouwen in de derde ring van de Stad. Toch hangt er een donkere wolk boven hem. Zijn verleden als de rijke erfgenaam Belim Parsis achtervolgt hem en hij beseft dat het een kwestie van tijd is voor de strijd zal losbarsten. Ondertussen levert zijn zus Salvia een strijd met zichzelf. Haar liefde voor Hafed staat lijnrecht tegenover de gelofte die ze aflegde aan de Moeder-Overste om de tempel te dienen. Zal haar hart het winnen? Of vindt ze haar ware roeping? De strijd, het slot van het tweeluik Ashan, speelt zich zowel in het innerlijke als uiterlijke leven af. Gedreven door moed en een onwrikbaar geloof in een betere wereld, vechten broer en zus Parsis zich een weg door het leven.

De strijd is vanaf 5 juli te verkrijgen bij Celtica Publishing.

De nieuwe wildernis - Diane Cook

Bij Nieuw Amsterdam verschijnt 6 juli het buitenbeentje van deze maand. Met een zeer bijzonder verhaal en vermoedelijk gevoelige setting kunnen de fantasy lezers nog wel eens verrast worden.

Diane Cook‘Een schokkende toekomstroman, maar ook een schitterende verkenning van een moeder-dochterrelatie onder extreme druk.’ Jury Booker Prize

De nabije toekomst. Bea’s vijfjarige dochter Agnes is langzaam aan het wegkwijnen. De smog en vervuiling van de overbevolkte stad verwoesten haar longen. Er is maar één alternatief: naar de nieuwe wildernis: het ongerepte natuurgebied waar de mens zich nooit heeft mogen wagen. Bea en Agnes voegen zich bij 18 andere vrijwilligers voor een radicaal experiment. Ze moeten leren overleven in de wildernis zonder zich te vestigen of sporen achter te laten. Terwijl Agnes het nieuwe bestaan omarmt, realiseert Bea zich dat ze haar dochter op heel andere manier zal verliezen.
In prachtige taal schrijft Cook over de onbestendigheid van het leven, over wat ons tot mens maakt en vooral over de liefde tussen moeder en dochter: hoever gaan ze om te overleven, en welke offers wil Bea brengen voor haar dochter?

De nieuwe wildernis verschijnt op 6 juli bij Nieuw Amsterdam.

Sterrenzicht - Brandon Sanderson

Vorige maand reviewden we het eerste deel in de Skyward serie van Brandon Sanderson, met een 5 sterren score is nu de verwachting voor het tweede deel Sterrenzicht dan ook uitermate hoog.

Brandon Sanderson SterrenzichtHaar hele leven al droomt Spensa ervan om piloot te worden en te bewijzen dat ze een dochter van haar vader is. Daarbij zoekt ze antwoorden op vragen: over de oorlog die haar volk voert met de Krell, over haar vader, over de vijanden in de eindeloze ruimte. Elk antwoord roept weer nieuwe vragen op en gaandeweg ontdekt Spensa dat ze leeft in een wereld vol leugens. Tegelijkertijd ontdekt ze dingen over zichzelf en dringt het besef tot haar door dat ze naar het einde van de Melkweg zal reizen om de mensheid te redden als dat nodig is.

Sterrenzicht verschijnt 14 juli bij Iceberg-Books.

 

De genezer van Zalindov - Lynette Noni

Als Sarah J Maas en Terry Brooks je aanbevelen dan moeten we het boek wel in de gaten houden. Op 16 juli verschijnt De genezer van Zalindov en fantasy fans lijken weer een goeie nieuwe serie te krijgen om in te duiken.

De genezer van zalindovDeel 1 van de Genezer-serie, voor de lezers van Sarah J. Maas, Holly Black en De hongerspelen van Suzanne Collins

De zeventienjarige Kiva Meridan zit al tien jaar vast in Zalindov: de beruchtste gevangenis van Wenderall, waar slechts weinigen levend uit komen. Iedere dag vecht ze, als enige genezer, voor haar leven en dat van haar medegevangenen. Als de terminaal zieke koningin van de rebellenbeweging Zalindov wordt binnengebracht, krijgt Kiva de taak om haar lang genoeg in leven te houden voor een Trial by Ordeal: een toernooi van vier proeven die gebaseerd zijn op de elementen. Alleen de gevaarlijkste criminelen krijgen deze straf: ze zullen onder de meest extreme omstandigheden lucht, vuur, water en aarde moeten trotseren om vrijgesproken te worden.

Gebukt onder deze verantwoordelijkheid ontvangt Kiva een gecodeerd bericht van haar familie, met één duidelijke boodschap: ‘Hou haar in leven. We komen eraan.’ De rebellenkoningin kan met geen mogelijkheid meedoen aan het toernooi zonder te sterven en Kiva besluit haar eigen leven op het spel te zetten door in haar plaats mee te doen. Als ze wint zal niet alleen de koningin, maar ook zijzelf haar vrijheid terugkrijgen. Alleen heeft niemand het toernooi ooit overleefd.

De genezer van Zalindov is vanaf 16 juli verkrijgbaar bij Boekerij.

Het einde van de dood - Cixin Liu

Enige tijd geleden lazen we Het drielichamenprobleem van Cixin Liu waar we zeer van onder de indruk waren. Dat we hoorden dat er in juli een nieuw boek van zijn hand uit komt zaten we ook direct klaar om hier in te duiken.

Het einde van de doodDe mens is niet alleen in het universum; het wordt ook door andere beschavingen bevolkt. Stel je voor dat de mens in contact komt met zulke buitenaardse wezens. Kunnen we iets van hen leren? Is de mens in staat boven zichzelf uit te stijgen? Het is een halve eeuw na de Doemsdagslag. De Trisolaraanse indringers worden op afstand gehouden. Ondertussen maakt de aarde dankbaar gebruik van Trisolaraanse kennis. Terwijl de Trisolaranen gewend raken aan de aardse cultuur, schrijdt de menselijke wetenschap voort. Het lijkt erop dat de twee beschavingen vreedzaam naast elkaar kunnen leven, zonder de dreiging van een wederzijdse vernietiging. Maar de vrede heeft de mensheid in slaap gesust. Cheng Xin, een ruimtevaarttechnicus uit de eenentwintigste eeuw, ontwaakt uit hibernatie in een nieuw tijdperk. Zij beschikt over kennis van een lang vergeten programma, dat dateert uit het begin van de Trisolaraanse crisis. Haar aanwezigheid zou zomaar de fragiele balans tussen de twee beschavingen op scherp kunnen stellen. Wordt de mensheid eindelijk volwassen, of sterft zij een voortijdige dood?

Het einde van de dood is vanaf 16 juli verkrijgbaar bij uitgeverij Prometheus.

Wij zitten klaar voor de aankomende maand en kijken er met veel plezier naar uit. We vinden het tevens leuk om te horen welke van deze 6 jullie oppikken deze maand.

Afbeelding
Dennis
Dennis Scheerman
Als kleine jongen las ik elk boek wat iets met draken, ridders of andere fantasy gerelateerde onderwerpen te maken. Een brief voor de koning, Harry Potter en alles daar tussen in werd verslonden. Naar mate ik ouder werd kwamen daar steeds meer thrillers bij. Nu de mazzel dat ik deze twee genres mag recenseren voor Thrillzone.

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.