Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitgeverij A.W. Bruna is er trots op en blij mee en dat is terecht! op 31 augustus 2021 verscheen de nieuwe thriller van Paula Hawkins in Nederland. De titel van de thriller is Een langzaam smeulend vuur. Hawkins kent de doorgewinterde thrillerliefhebber natuurlijk van Het meisje in de trein. Deze thriller betekende direct de doorbraak van Hawkins en kreeg bij ThrillZone *****. Een verfilming kon natuurlijk niet uitblijven en die kreeg gemengde kritieken. De tweede thriller van de auteur was In het water uit 2017.

Een langzaam smeulend vuur is een verhaal over bedrog, moord en wraak. Over drie vrouwen, die elkaar nauwelijks kennen, ieder met een andere band met het slachtoffer. Drie vrouwen die, om verschillende redenen, geplaagd worden door gevoelens van wrok. Die, of ze zich ervan bewust zijn of niet, erop gebrand zijn om het onrecht dat hun is aangedaan te wreken. En als het aankomt op wraak, zijn zelfs goede mensen tot heel slechte dingen in staat. Met haar kenmerkende, verslavende stijl vraagt Hawkins zich af: hoe lang kan een geheim smeulen voor het in vlammen opgaat?

Paula Hawkins schrijft: ‘Een langzaam smeulend vuur begint met een brute moord op een woonboot in Londen. Laura, de verdachte, is gezien terwijl ze de plaats delict verliet en even lijkt het een duidelijke zaak. Maar wat ik in dit boek wilde onderzoeken is de manier waarop geen enkele tragedie op zichzelf staat. Een ongeluk in iemands jeugd kan decennia later nog gevolgen hebben; het vertrouwen in de verkeerde persoon op het verkeerde moment kan een leven voorgoed doen ontsporen. Ik ben mateloos geïnteresseerd in de manier waarop wij de persoon worden die we zijn: welke keuzes we maken, waar we ons aan vastklampen en hoe deze dingen ons soms ten diepste kunnen beschadigen.’

Een langzaam smeulend vuur is een thriller over de verraderlijke en destructieve krachten van trauma’s uit het verleden. Hawkins werkte vijftien jaar als journalist voor ze fictie begon te schrijven. Ze is de auteur van de wereldwijde bestsellers Het meisje in de trein en In het water. Van Het meisje in de trein zijn wereldwijd 23 miljoen exemplaren verkocht, ook is het verfilmd. Van haar boeken zijn in Nederland en België meer dan 600.000 exemplaren verkocht. Hawkins werd geboren in Zimbabwe en woont tegenwoordig in Londen.

(Bronnen: ThrillZone en A.W. Bruna)  

Afbeelding
geen
Marinus van de Velde
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.