Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor de fantasyliefhebbers onder ons is het gemeengoed: Het Rad des Tijds is een tijdloze klassieker, van de hand van Robert Jordan. De serie, die aftrapte met Het oog van de wereld, is door miljoenen fans verorberd en geldt nog steeds als een van de beste fantasyreeksen ooit. Robert Jordan is het pseudoniem van James Oliver Rigney, die in 2007 overleed. Het epos van Het Rad des Tijds bestaat uit 15 delen.

En nu komt er een tv-serie van, op Amazon Prime. De serie trapt op 19 november af en inmiddels is er ook een trailer van. Die kun je hier zien.

Wist je dat...

  • ...Het Rad des Tijds oorspronkelijk bedoeld was als trilogie, maar dat het uiteindelijk 14 boeken en een novelle werden.  
  • ...schrijver Robert Jordan de serie helaas niet zelf heeft kunnen afmaken. Na Jordans overlijden in 2013 schreef Brandon Sanderson aan de hand van notities, stukken manuscript en gesprekken met de weduwe van Jordan de laatste drie boeken.
  • Uitgeverij Luitingh-Sijthoff het eerste deel van de boekenreeks in de uitvoering van de tv-serie opnieuw heeft uitgegeven.

(Bron: Luitingh-Sijthoff)

 

Afbeelding
geen
Marinus van de Velde
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.