Overslaan en naar de inhoud gaan

Het is begin december en de temperatuur daalt langzaam tot het vriespunt. Sinterklaas heeft de kinderen overladen met cadeaus en snoepgoed en bevindt zich inmiddels op een verlaten oceaan halverwege Spanje. Als ik 's avonds door de gure wind een rondje maak met de hond, zie ik de eerste kerstbomen verschijnen in de huiskamers. Het is weer tijd voor kaarsjes en warme chocolademelk, maar de december maand kan ook stressvol zijn. Die lege plek onder de kerstboom is natuurlijk bedoeld voor dat ene speciale cadeau dat je wilt kopen voor je dierbare, maar je kan natuurlijk niet weer aankomen met een paar kerstsokken van de Hema. Wat is dan wel een bijzonder en persoonlijk cadeau? Natuurlijk... een boek.

We vroegen daarom onze redactie leden om een tip en een wens voor onder de boom te geven. De aankomende dagen zullen we nieuwe tips en wensen toevoegen, houdt deze pagina en onze socials dus in de gaten!

Vandaag is het de beurt aan Joop & Renate

 Joop

De valTIP: 

Het boek wat ik zou willen schenken is 'de val' van Matthias MR Declercq. Een non fictieboek over vijf Vlaamse wielrenners, die samen langs de Schelde hun trainingsritje doen. Een groots verhaal over wielrennen maar nog meer over vriendschap, verdriet en het volwassen worden.  Dit is voor mij het beste wielerboek wat geschreven is in lange tijd. Het boek komt uit 2016 en enige maanden geleden is er een zeer indrukwekkende documentaire serie naar aanleiding van dit boek op Canvas uitgezonden.

Vijf jongens ontmoeten elkaar bij toeval in de loop van een paar jaar, omdat ze alle vijf één doel kennen: de koers. Ze ambiëren één voor één een carrière als profrenner. Op het jaagpad langs de Schelde, van Gent naar Oudenaarde, trainen ze samen. Iljo Keisse, Wouter Weylandt, Dimitri De Fauw, Bert De Backer en Kurt Hovelijnck. Ze zijn jong, viriel, populair, en schoppen het inderdaad tot profwielrenner. Maar het leven blijkt harder dan de droom. Wat hen ooit samenbracht, de koers, rukt hen ongenadig ook weer uit elkaar. ‘De val’ is geen inktzwart boek, maar reconstrueert op indringende wijze het soms grappige, soms tragische, maar altijd realistische relaas van vijf jonge renners. Een groots verhaal over wielrennen, maar nog meer over vriendschap en volwassenwording.

 

BarbarossaWENS:

Het boek wat ik graag zou willen krijgen is het nieuwe boek van geschiedschrijver Jonathan Dimbleby, Barbarossa. Dit boek geeft in meer dan 750 bladzijden een vernieuwde kijk op de importantie van het mislukken van de Duitse inval in de Sovjet Unie en wat deze alles vernietigende slachtpartij heeft betekend voor de uitkomst van de Tweede Wereldoorlog.

Met operatie Barbarossa, de Duitse invasie van Rusland in de zomer van 1941, wenste Hitler niets minder te bereiken dan de vernietiging van het Sovjetcommunisme, de uitroeiing van de Joden en het scheppen van lebensraum voor het arische ras. Maar de Duitse opmars werd een kolossale mislukking en leidde tot de totale ineenstorting van het Derde Rijk.
In Barbarossa presenteert Jonathan Dimbleby een nieuwe, meeslepend geschreven reconstructie van de meest beslissende veldslag uit de moderne geschiedenis. Met nieuw bronnenmateriaal ontrafelt Dimbleby de militaire, politieke en diplomatieke strategieën, portretteert hij de hoofdrolspelers en vertelt hij het epische verhaal van de mannen en vrouwen op het slagveld – van de slachtoffers en de daders.


Renate

2044 - Robert BridgemanTIP: 

Het boek wat ik voor onder de kerstboom aanraad is:

2044- Robert Bridgeman.

Een spannende science fiction roman, met diepgang! Laat zien welke keuzes jij als mens steeds weer kunt maken, om de toekomst te beïnvloeden. Qua sfeer te vergelijken met 1984- George Orwell. Bevat links naar vele extra's (oa meditaties, filmpjes en extra achtergrondinformatie).

Het jaar is 2044. De mensheid leeft in een matrix van onderdrukking die is ingezet in het jaar 2020. Onbewust van de krachten die de wereld in hun greep houden, werkt Simon als hooggeplaatst ambtenaar binnen het ministerie van Waarheid in Den Haag. Dan wordt hij ontvoerd door een verzetsbeweging en ontdekt de waarheid. Wat voor krachten besturen de overheid achter de schermen? Welke rol spelen buitenaardse beschavingen in de galactische oorlog waarin de mens speelbal is? Wie houden de mensheid gevangen in steden en afgescheiden van zichzelf, en bovendien van de Bron van alles? Belangrijker nog: waarom? Welke beslissingen moet Simon nemen om de mensheid te bevrijden uit het duister? 2044: een droom, of een nachtmerrie?

Lees hier de recensie.

Stephen king - laterWENS:

Dit boek zou ik zelf graag ontvangen:

Later- Stephen King.

Heel veel boeken van hem gelezen, maar deze nog niet. En na het lezen van de recensie op Thrillzone ben ik overtuigd, dit spreekt me nu enorm aan! Dus komt maar door... Kerstman!! 😊

Normaal ziet hij de doden maar voor een paar dagen. Maar wat als ze ervoor kiezen om langer te blijven?

Jamie Conklin is enig kind. Als zoon van een alleenstaande moeder die lastig rond kan komen, wil hij niets liever dan een normale jeugd. Maar jammer genoeg voor Jamie is hij allesbehalve normaal…

Geboren met een bovennatuurlijke gave die hij van zijn moeder geheim moet houden, ziet Jamie dingen die niemand anders kan zien en weet hij meer dan eigenlijk mogelijk zou moeten zijn. Wanneer een rechercheur van de New Yorkse politie hem betrekt bij de klopjacht op een moordenaar, komt Jamie opnieuw oog in oog te staan met een overledene. Maar de prijs die deze keer staat op het gebruiken van zijn gaven is veel hoger dan hij ooit had gedacht – deze geest is namelijk niet van plan weg te gaan.

Lees hier de recensie.

Afbeelding
Dennis
Dennis Scheerman
Als kleine jongen las ik elk boek wat iets met draken, ridders of andere fantasy gerelateerde onderwerpen te maken. Een brief voor de koning, Harry Potter en alles daar tussen in werd verslonden. Naar mate ik ouder werd kwamen daar steeds meer thrillers bij. Nu de mazzel dat ik deze twee genres mag recenseren voor Thrillzone.

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.