Overslaan en naar de inhoud gaan

Het is begin december en de temperatuur daalt langzaam tot het vriespunt. Sinterklaas heeft de kinderen overladen met cadeaus en snoepgoed en bevindt zich inmiddels op een verlaten oceaan halverwege Spanje. Als ik 's avonds door de gure wind een rondje maak met de hond, zie ik de eerste kerstbomen verschijnen in de huiskamers. Het is weer tijd voor kaarsjes en warme chocolademelk, maar de december maand kan ook stressvol zijn. Die lege plek onder de kerstboom is natuurlijk bedoeld voor dat ene speciale cadeau dat je wilt kopen voor je dierbare, maar je kan natuurlijk niet weer aankomen met een paar kerstsokken van de Hema. Wat is dan wel een bijzonder en persoonlijk cadeau? Natuurlijk... een boek.

We vroegen daarom onze redactie leden om een tip en een wens voor onder de boom te geven. De aankomende dagen zullen we nieuwe tips en wensen toevoegen, houdt deze pagina en onze socials dus in de gaten!

Vandaag is het de beurt aan Jelle & Marinus

Jelle

SonderhoTIP: 

Ik zou zonder twijfel Sønderho aanraden voor onder de kerstboom. Tijdens de kerstvakantie heb je dankzij deze vlotte actiethriller geen Netflix meer nodig. Door de filmisch geschreven scènes is deze Scandinavische thriller van Fedor de Groot namelijk een ware pageturner die zich voor je ogen afspeelt. 

Monika Hedegaard, rechercheur bij de politie van Kopenhagen, linkt twee lopende zaken aan elkaar: een vermoorde vrouw die op haar lijkt en een gecodeerde dreigbrief. Vanwege een onverklaarbare DNA-match met haarzelf en het slachtoffer wordt Monika van de zaak gehaald. Samen met haar zus Isabel start ze een eigen onderzoek. Bij een dossierstudie stuit onderzoeksjournalist Owen Cuperus op het geheime persoonsverwisselingprogramma "GenMedical" uit de Tweede Wereldoorlog. Als hij een link naar Isabel vindt, contacteert hij haar. Dan blijkt dat ze meer raakvlakken hebben dan het onderzoek alleen. Ze bundelen hun krachten om een gevaarlijke tegenstander het hoofd te bieden. Tijdens een confrontatie in een oud laboratorium in Sønderho, een dorpje op het Deense waddeneiland Fanø, komt het verleden opnieuw tot leven en vallen alle puzzelstukjes op hun plaats.

Lees de recensie hier!

Billy SummersWENS:

Ik zou Billy Summers van thrillergrootmeester Stephen King willen ontvangen. Deze thriller, met in de hoofdpersoon een huurmoordenaar die zich opmaakt voor één laatste klus, lijkt me meer dan de moeite waard. De cover van het boek is een aanvulling in elke boekenkast. Daarnaast zal dit verhaal zorgen voor feestdagen vol leesplezier!

Billy Summers is een huurmoordenaar, de beste die er is. Hij stelt wel een voorwaarde: Billy neemt een klus alleen aan als het doelwit echt een slechterik is. En nu wil Billy ermee stoppen. Maar eerst is er nog één laatste opdracht. Als een van de beste sluipschutters ter wereld en een onderscheiden oorlogsveteraan uit Irak is hij een houdini als het aankomt op verdwijnen nadat een klus is -geklaard. Dus wat kan er misgaan?

Wat dacht je van… alles?

Lees de recensie hier!

Marinus

SilverviewTIP: 

De nieuwe van John le Carré. Het is zijn postuum uitgegeven laatste boek, Silverview. Weer een ouderwetse Le Carré. Ingetogen, prachtige dialogen, en een stille aanklacht tegen de interne strubbelingen van overheden en inlichtingendiensten. Een genot om te lezen.

Julian Lawndsley heeft zijn goedbetaalde baan in de City van Londen de rug toegekeerd en is een boekhandel begonnen in een stadje aan de Engelse kust. Een paar maanden na de opening krijgt hij ’s avonds bezoek van Edward, een Poolse immigrant die in ’Silverview’ woont, een groot huis aan de rand van het stadje. Edward blijkt heel wat te weten over Julians achtergrond en heeft zelfs zijn vader nog gekend, beweert hij. Hij vraagt Julian de oren van het hoofd en komt al snel met grote toekomstplannen voor de bescheiden boekhandel. Als een kopstuk van de Geheime Dienst in Londen een brief over een gevaarlijk lek ontvangt, is het gedaan met de rust in Julians toevluchtsoord. Silverview is het fascinerende verhaal over een onwaarschijnlijke vriendschap en de confrontatie tussen onschuld en levenservaring, en tussen burgerplicht en persoonlijke waarden.

3 jaarWENS:

Poeh...Drie jaar van Anders Roslund wil ik wel. Dat is een geweldenaar als auteur. Niet voor niets staat het boek in de Longlist voor een ThrillZone Award. Het is het vervolg in de reeks met Ewert Grens.

Twee meisjes verdwenen op dezelfde dag toen ze slechts vier jaar oud waren. Ze rusten voor altijd op hetzelfde kerkhof. Alleen liggen ze geen van beiden daadwerkelijk in hun graf.

Rechercheur Ewert Grens en undercoveragent Piet Hoffmann gaan op onderzoek uit. De zoektocht naar een verband tussen de twee meisjes leidt hen naar een gruwelijke, perverse wereld. Kunnen ze de meisjes levend terugvinden? De tijd dringt.

Lees de recensie hier!

Afbeelding
Dennis
Dennis Scheerman
Als kleine jongen las ik elk boek wat iets met draken, ridders of andere fantasy gerelateerde onderwerpen te maken. Een brief voor de koning, Harry Potter en alles daar tussen in werd verslonden. Naar mate ik ouder werd kwamen daar steeds meer thrillers bij. Nu de mazzel dat ik deze twee genres mag recenseren voor Thrillzone.

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.