Overslaan en naar de inhoud gaan

Het is begin december en de temperatuur daalt langzaam tot het vriespunt. Sinterklaas heeft de kinderen overladen met cadeaus en snoepgoed en bevindt zich inmiddels op een verlaten oceaan halverwege Spanje. Als ik 's avonds door de gure wind een rondje maak met de hond, zie ik de eerste kerstbomen verschijnen in de huiskamers. Het is weer tijd voor kaarsjes en warme chocolademelk, maar de december maand kan ook stressvol zijn. Die lege plek onder de kerstboom is natuurlijk bedoeld voor dat ene speciale cadeau dat je wilt kopen voor je dierbare, maar je kan natuurlijk niet weer aankomen met een paar kerstsokken van de Hema. Wat is dan wel een bijzonder en persoonlijk cadeau? Natuurlijk... een boek.

We vroegen daarom onze redactie leden om een tip en een wens voor onder de boom te geven. De aankomende dagen zullen we nieuwe tips en wensen toevoegen, houdt deze pagina en onze socials dus in de gaten!

Vandaag de laatste in de serie van tips van de redactie met als afsluiter: Mads & Dennis

Mads

Lijst van de rechterTIP: 

De nieuwe Grisham! De lijst van de rechter. Na een paar wat mindere boeken, is Grisham de afgelopen jaren weer op hetzelfde niveau als zijn begintijd. De onschuldigenHet oordeelEen tijd voor genade en ook zijn zomerthrillers Het eilandDe storm en onlangs nog Sterspeler zijn allen van een hoge kwaliteit. Spanning, een interessante en discussierijke zaak leveren weer boeiende verhalen op. En zo ook De lijst van de rechter, waarin een corrupte rechter centraal staat, een rechter die niet vies is van moorden. Megaspannend!

Als onderzoeker bij de Florida Board on Judicial Conduct, een overheidsdienst die het gedrag van rechters onderzoekt, heeft Lacy Stoltz zo’n beetje elke vorm van corruptie wel gezien. Gekozen mannen en vrouwen die zichzelf boven de wet plaatsen, voor Lacy is het dagelijkse kost. En haar tegenstanders deinzen voor niets terug. Zo kwam ze al eens tegenover een misdaadorganisatie te staan die met miljoenen dollars een rechter omkocht. Maar de zaak die ze nu moet ontrafelen, is vele malen gevaarlijker. Want sommige rechters kijken misschien de andere kant op wanneer een moord wordt gepleegd, deze rechter is naar het zich laat aanzien zelf de dader. En het laatste wat je wilt, is op de lijst van de rechter terechtkomen…

NimmernachtWENS:

Ik ben na veel goede recensies nieuwsgierig geworden naar de Nimmernacht-trilogie van Jay Kristoff. Epische fantasy, waar je even lekker in kunt verdwijnen. Heerlijk! Zo ook de fantasyserie van de Amerikaanse Bradley P. Beaulieu; Het Lied van het Gebroken Zand

Qua thrillers klinkt de nieuwe Fitzek (altijd goed!) als een spannend verhaal. En De beller op lijn 4 van J.D. Barker staat tevens op mijn lijst.

Nimmernacht is het eerste deel van Jay Kristoffs trilogie over Mia Corvere, een van de dodelijkste leerlingen op een school voor huurmoordenaars. Ze is voorbestemd om koninkrijken te vernietigen, en toch is Mia Corvere nog maar tien jaar oud als ze noodgedwongen, na het verlies van haar familie, haar eerste les in de dood krijgt. Zes jaar later zet het kind dat is opgegroeid in de schaduwen haar eerste stappen in de buitenwereld om een belofte waar te maken – de belofte die ze zichzelf deed op de dag dat ze alles verloor. Maar Mia’s vijanden zijn machtige figuren, en de kans dat ze bij hen in de buurt kan komen is erg klein. Dus als ze wraak wil nemen, moet Mia zelf een wapen worden dat haar gelijke niet kent. Ze moet zichzelf bewijzen tussen de dodelijkste jongens en meisjes van haar opleiding aan de Rode Kerk. Een school waar moordenaars, leugenaars en demonen de dienst uitmaken, en zelfs de leraren het op je voorzien hebben. Gelukkig is Mia niet zomaar een student. De schaduwen houden van haar... en ze nemen al haar angsten weg.

Dennis

SterrenvluchtTIP: 

Sterrenvlucht van Brandon Sanderson! Als jarenlange fantasy fan was het een grote verrassing dat de nieuwe uitgeverij Iceberg books de nieuwe SF serie van Brandon Sanderson in het Nederlands ging uitgeven. Na fantasy series als Mistborn en The stormlight archive was ik zeer benieuwd waar hij nu mee zou komen. De serie doet alles wat men van Sanderson mag verwachten waarbij het zelfs toegankelijker is dan dat we van hem gewend zijn. Zonder twijfel dat deze bij iedereen onder de boom mag liggen deze kerst.

80 jaar geleden stortte een sterrenschip vol mensen neer op de planeet Detritus, die is omgeven door een eeuwenoude puinschil. De nakomelingen, die zichzelf de Rebellen noemen, leven in grotten maar worden desondanks toch onophoudelijk aangevallen door de Krell. De enige verdediging wordt gevormd door slimme jonge piloten die onbevreesd de lucht in gaan om de gemeenschap te beschermen. En piloot worden is altijd de ultieme droom van Spensa geweest. Maar haar lot is verweven met dat van haar vader – een piloot die jaren geleden werd neergeschoten, toen hij zijn team laf in de steek liet, waardoor Spensa’s kansen om naar de vliegschool te mogen klein zijn. Een toevallige ontdekking in een lang vergeten grot biedt haar misschien wel een manier om de sterren alsnog te claimen en een oud geheim te onthullen.

Lees hier wat we ervan vonden!

KettingreactieWENS:

De afgelopen jaren heb ik voor Thrillzone nagenoeg alle Tom Clancy boeken mogen recenseren. Hoewel ze wisselen in uiteindelijke kwaliteit kijk ik er toch elke keer weer naar uit en heeft de serie een bijzonder plekje gekregen in mijn hart en boekenkast. Nu het team uitbreidt en ik voornamelijk fantasy recenseer moest ik voor het eerst een Tom Clancy boek af staan aan een collega. Met stip op 1 in mijn kerstverlanglijstje staat dan ook Kettingreactie. Elk deel met Jack Ryan jr in de hoofdrol en Mike Maden aan de pen zorgt ervoor dat ik op het puntje van mijn stoel zit.

Tijdens een vakantie in Barcelona loopt Jack Ryan jr. in een café een vriendin van vroeger, Renee Moore, tegen het lijf. Helaas heeft ze geen tijd om bij te praten en dus maken de twee een afspraak voor later op de dag. Maar vlak nadat Jack het café heeft verlaten, wordt het door een explosie verwoest. En hoewel hij nog probeert Renee te redden, komt hij te laat. Ze sterft in zijn armen, nadat ze nog één woord heeft gefluisterd: Sammler. Samen met de Spaanse geheime dienst gaat Jack jr. op zoek naar de daders van de aanslag. Intussen heeft zijn vader, president Jack Ryan, te maken met een heel andere crisis. Op de Stille Oceaan verdwijnt het ene na het andere containerschip compleet van de radar.

Afbeelding
Dennis
Dennis Scheerman
Als kleine jongen las ik elk boek wat iets met draken, ridders of andere fantasy gerelateerde onderwerpen te maken. Een brief voor de koning, Harry Potter en alles daar tussen in werd verslonden. Naar mate ik ouder werd kwamen daar steeds meer thrillers bij. Nu de mazzel dat ik deze twee genres mag recenseren voor Thrillzone.

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.