Overslaan en naar de inhoud gaan

Graag kijken we vooruit naar de nieuwe Fantasy & Science fiction titels die ons gaan vermaken de aankomende tijd. Dit keer kijken we vooruit naar januari 2022, een maand die niet heel erg gevuld is maar ons ongetwijfeld goed gaat vermaken. Na alle uitgestelde titels en daarmee de stortvloed aan verschenen titels in de wintermaanden van 2021 is een rustigere maand ook wel even fijn.

Andrzej Sapkowski

Fantasy liefhebbers houden in januari nauwgezet uitgeverij Luiting-Sijthoff in de gaten. Naar aanleiding van de The Witcher serie op Netflix worden namelijk de boeken van de fantastische Andrzej Sapkowski opnieuw uitgegeven. Inmiddels zijn we in januari aangekomen bij het derde deel in de serie, Bloed van de elfen en kunnen de vervolgdelen ons niet snel genoeg komen. 

Meer dan vijfhonderd jaar leven mensen, dwergen, gnomen, halflingen en elfen in vrede. Totdat het met de betrekkelijke rust opeens gedaan is: dwergen beginnen hun soortgenoten te vermoorden, terwijl de elfen hun wapens opnemen tegen elkaar én de mensen.

Maar te midden van alle beroering wordt een kind geboren: Ciri, de kleindochter van koningin Calanthe, de Leeuwin van Cintra. Tot grote vreugde van de heksers, die naar deze gebeurtenis hebben uitgezien. Zij is namelijk de Vlam, het kind van de profetie dat de wereld voorgoed zal veranderen, ten goede of ten kwade. Het is aan Geralt, de hekser van Rivia, om Ciri te beschermen en iemand te vinden die haar kan helpen zich haar bijzondere gaven eigen te maken en, vooral, te beheersen.

Neem een kijkje op de pagina van Luitingh-Sijthoff voor meer informatie over de serie.

ZonneschaduwJasper T. Scott - Zonneschaduw

Het afgelopen jaar heeft uitgeverij Iceberg Books zich uitgebreid geprofileerd met een aantal zeer aansprekende auteurs welke ze naar Nederland gebracht hebben. Opeens kregen we toegang tot onder andere Brandon Sanderson, A.G. Riddle en nu ook Jasper T. Scott. Jasper T. Scott is een USA Today bestsellerauteur van meer dan 20 scifi-romans. Met meer dan een miljoen verkochte boeken is het werk van Jasper in verschillende talen vertaald en over de hele wereld gepubliceerd. We kijken dan ook enorm uit naar de mogelijkheid om 21 januari met Zonneschaduw aan de slag te gaan.

Bill Steele probeert te overleven in de competitieve wereld van luxe vakantieoorden op het eiland Kauai. Vandaag is een bijzonder slechte dag: de waterleiding is gebarsten en zijn gasten eisen compensatie of dreigen anders met slechte recensies. Bills dochter staat op het punt geschorst te worden omdat ze op school gevochten heeft. Dan valt een donkere schaduw over het eiland. Het is geen maansverduistering, want Bill ziet het licht van de maan duidelijk glinsteren op het zeewater. Dit is iets anders. Even later vallen er meteoren... maar zijn het wel echt meteoren?

Vanaf dat moment is niets meer zoals het was en is niemand zijn of haar leven nog zeker. Zijn het aliens, is het een natuurramp, komt het onheil van een onbekende machtswellusteling? Contact met de buitenwereld is nauwelijks mogelijk dus vechten de bewoners en de gasten van het eiland voorlopig tegen een onbekend vijand. Een wrede vijand…

Kijk voor meer informatie op de website van Iceberg Books.

Crescent City – een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven.

Huis van Lucht & Adem

Sarah J. Maas - Huis van Lucht & Adem

Fans van Sarah J. Maas hebben waarschijnlijk al enige tijd 25 januari in zijn of haar agenda staan. Met het tweede deel in de Crescent City-serie is de immer populaire Sarah J. Maas terug met haar verhaal omtrent Bryce en Hunt. 

Bryce Quinlan en Hunt Athalar proberen hun leven weer op te pakken – ze hebben Crescent City dan wel gered, maar dat heeft tot zo veel ophef geleid in hun leven dat het nu tijd is om het rustiger aan te doen. En nog belangrijker: ze moeten erachter komen wat de toekomst hen zal brengen.

De Asteri hebben zich aan hun woord gehouden: tot nu toe laten ze Bryce en Hunt met rust. Maar de rebellenbeweging is de macht van de Asteri langzaam aan het afbreken en de kans dat de heersers zullen aanvallen groeit. Hoe meer Bryce, Hunt en hun vrienden betrokken raken bij de plannen van de rebellen, des te duidelijker wordt de confronterende maar cruciale keuze die ze moeten maken: blijven ze gehoorzaam terwijl anderen worden onderdrukt, of zullen ze vechten voor gerechtigheid? Gelukkig voor Crescent City kunnen Bryce en Hunt nooit lang stil blijven zitten.

Kijk voor meer informatie op de website van Boekerij.

 

 

Missen we nog iets?

Zoek ons op online via de socials of laat hieronder een reactie achter!

Afbeelding
Dennis
Dennis Scheerman
Als kleine jongen las ik elk boek wat iets met draken, ridders of andere fantasy gerelateerde onderwerpen te maken. Een brief voor de koning, Harry Potter en alles daar tussen in werd verslonden. Naar mate ik ouder werd kwamen daar steeds meer thrillers bij. Nu de mazzel dat ik deze twee genres mag recenseren voor Thrillzone.

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.