Overslaan en naar de inhoud gaan

Ineens was daar in 2020 het thrillerdebuut van de Vlaamse auteur Alexander Olbrechts, die ons verraste met Gevlinderd, uitgegeven bij Brave New Books. De ThrillZone-recensie loog er niet om: "Alexander Olbrechts heeft met Gevlinderd een goed debuut neergezet. Er zit veel drama in het verhaal en heeft ook duidelijk de stempel 'thriller'. Er is voornamelijk gewerkt aan een verrassend slot, waardoor je echt anders gaat kijken naar de hele voorgeschiedenis. Gevlinderd is een goed debuut, wat je meerdere keren op het verkeerde been zet." Lees hier nog eens de complete recensie.

Dat maakte nieuwsgierig naar een eventuele nieuwe thriller van Olbrechts en die liet niet lang op zich wachten. Inmiddels ligt Het eindigt met jouw dood in de winkels en de titel laat niets aan de verbeelding over; dit is een echte thriller! En het is interessant hoe het kan lopen. Op 9 oktober 2021 won hij samen met 3 andere schrijvers de schrijfwedstrijd 'Fatale Ontmoeting'. Op dit boek10-evenement leerde hij de uitgever Godijn Publishing kennen. Het eindigt met jouw dood verscheen dan ook op 11 december 2021 bij Godijn Publishing.

Waar gaat Het eindigt met jouw dood over? 

De relatie van Manon De Ridder en Daniël Snoeck komt onder druk te staan wanneer ze een eigenaardige dreigbrief krijgen. “Het eindigt met jouw dood” luidt de mysterieuze boodschap. Wanneer het stel wordt gestalkt en Manon spoorloos verdwijnt, slaan de stoppen bij Danny door. Nico, Danny’s vriend, worstelt met een relatiecrisis. Zijn vrouw stapt achter zijn rug in een geblindeerde luxewagen met chauffeur. De twee vrienden gaan op onderzoek uit om erachter te komen wat er met hun vrouwen aan de hand is.

Dankzij de hulp van Nico’s broer ontdekken ze dat Daniëls moeder haar zoon dertig jaar geleden aan een geheimzinnig experiment heeft laten deelnemen. Een bedrijf dat bestempeld wordt als Omega Corporatie heeft in de jaren tachtig experimentele therapie op baby’s toegepast. Is het schaduwbedrijf na al die jaren zijn testobjecten aan het ophalen? Lukt het Danny om Manon terug te vinden en weet hij uit de klauwen van Omega Corporatie te blijven?

Over de auteur: Alexander Olbrechts is medisch laboratoriumtechnoloog van opleiding en werkt sinds 2009 in een van de grootste bloedbanklaboratoria van België.

Nederlands I Paperback I 9789493266285 I Druk: 1 I december 2021 I 346 pagina's

 

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.