Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw wordt een boek van Stephen King verfilmd. We kennen dat bijvoorbeeld al van It. Deze keer gaat het om het recent uitgegeven Billy Summers. Het wordt deze keer een heuse tv-serie. Dat weet de Amerikaanse entertainmentsite Variety te vertellen. Het boek, dat vorig jaar augustus voor het eerst in de schappen lag zal worden bewerkt door J.J. Abrams waarmee King eveneens 22.11.1963 en 2670 maakte. 

Billy Summers vertelt het verhaal van -natuurlijk- Billy Summers, een voormalig marinierssluipschutter en huurmoordenaar die nog een laatste goedbetaalde baan aanneemt. Voor zijn laatste opdracht moet hij doen alsof hij een aspirant-schrijver is om zich in een rustig stadje te nestelen en op jacht te gaan naar zijn doelwit, Joel Allen, die ook huurmoordenaar is. Maar al snel wordt Billy, die alleen 'slechte mensen' elimineert, steeds sceptischer over de gangsters die hem inhuurden.

Het is niet de eerste keer dat Abrams en King samen een boek inblikken. Dat gebeurde eerder al in 2016, toen de twee samen aan de slag gingen met de serie 22.11.1963, met daarin een hoofdrol voor bijvoorbeeld James Franco. Later vertrouwde het duo ook de serie Castle Rock aan het kleine scherm toe. Deze Hulu-serie, met onder meer Bill Skarsgard, gold als een soort crossover tussen verschillende boeken uit het zogenoemde Stephen King-universum. Het laatste project waarvoor de twee de handen ineen sloegen is de verfilming van het boek Lisey's Story uit 2020. Deze reeks verscheen in juni 2021.

Het is nog niet bekend hoeveel afleveringen de serie zal bevatten en ook is nog onduidelijk wanneer deze zal verschijnen. Wel vertelde King ooit in een interview met The Rolling Stone dat hij de hoofdrol graag gespeeld zou zien worden door niemand minder dan Jake Gyllenhaal. "Nou, gezien de leeftijd, die waarschijnlijk rond de veertig is, zijn er veel acteurs die dat heel goed zouden kunnen doen. Ik denk dat Jake Gyllenhaal misschien wel de meest onderschatte is acteur die momenteel aan het werk, een geweldige Billy zou zijn. Maar we zijn hier gewoon aan het speculeren. Er zijn veel mensen die het goed zouden doen."

We gaan het zien!

(Bron: Moviemeter.nl)

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.