Overslaan en naar de inhoud gaan

Goed nieuws voor de fans van The Lord of the Rings, en al helemaal als je van bingwatchen houdt. Op 2 september 2022 zal de eerste aflevering van The Rings of Power op Amazon Prime te zien zijn!

"Dit is een titel waarvan we ons voorstellen dat hij op de rug van een boek zou kunnen leven naast J.R.R. Tolkiens andere klassiekers", zeggen schrijvers J.D. Payne & Patrick McKay. "The Rings of Power verenigt alle belangrijke verhalen van de 'Second Age' van Midden-aarde; het smeden van de ringen, de opkomst van Sauron, het epische verhaal van Númenor en de laatste alliantie van elfen en mensen."

The Rings of Power speelt zich volgens Amazon duizenden jaren voor de gebeurtenissen van The Hobbit en de originele The Lord of The Rings-trilogie af. De serie begint 'in een tijd van relatieve vrede' en volgt 'een groep bekende en nieuwe personages' en hun confrontatie met de opkomst van het kwaad in Midden-aarde, zo luidt de beschrijving van de teaservideo.

Amazon kocht de rechten voor de boeken van The Lord of the Rings voor maar liefst 250 miljoen dollar, en de deal is dat Amazon dan sowieso vijf seizoenen gaat maken. Voor dit bedrag heeft de streamingdienst alleen de filmrechten, de productie kost namelijk een dikke 1 miljard (!!!) dollar. 

In 2017 werd al bekend dat er een serie gemaakt wordt gebaseerd op de wereld van Tolkien. Begin 2020 is er begonnen met filmen en zoals veel andere producties kwamen ook deze opnames in 2020 stil te liggen. Tja, iets met een pandemie...

De opnames voor de serie werden zijn gemaakt in Nieuw-Zeeland om daar, net als in de films, Middle-earth tot leven te wekken. De opnames werden vorig jaar afgerond. Daardoor kunnen we de Amazon Original al in 2022 zien.

Benieuwd naar de eerste beelden? Die vind je hier. Supertof! 

(Bron: Superguide.nl)

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.