Overslaan en naar de inhoud gaan

Noem in het gezelschap van boekliefhebbers de naam Elizabeth George, en de kans is dat je een goed gesprek op gang brengt. Deze auteur is namelijk bekend van haar reeks rondom Inspecteur Lynley, die inmiddels 20 delen meegaat. Of nee, 21, want Iets te verbergen is het nieuwste deel in de serie.

Wanneer een detective van de beademing wordt gehaald, onthult de autopsie een gewelddadige dood. Waarnemend hoofdinspecteur Thomas Lynley wordt op de zaak gezet en komt uit bij een speciale taskforce binnen de Nigeriaanse gemeenschap van Noord-Londen waar de vermoorde detective bij betrokken was.

De jacht op de moordenaar opent deuren naar een voor hem onbekende wereld van culturele verenigingen en tradities. Samen met sergeants Barbara Havers en Winston Nkata ontdekt hij een web van leugens en geheime levens van mensen die elkaar gruwelijk verminken en dit koste wat het kost verborgen proberen te houden.

Uitgever A.W. Bruna is razendenthousiast:

"Als altijd weet George de vinger te leggen op de pijnlijke plekken in de hedendaagse maatschappij, terwijl tegelijkertijd de kernelementen van een goede thriller blijven staan als een huis: een goed uitgewerkt verhaal, levensechte personages en een perfecte spanningsboog. En aan het einde sla je het boek met tegenzin dicht. Wie kan dat tegenwoordig nog?"

Goed om te weten

  • De 21ste Lynley-thriller van de koningin van de misdaadliteratuur
  • Heerlijk lang genieten van opnieuw een vuistdikke thriller
  • Een van de succesvolste reeksen van de laatste decennia
Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reacties

HildeThrillde

11 augustus 2022 20:00

0

Er staan 20 inspecteurs Lynley in mijn thrillerboekenwand. Ik heb al een tijdje geleden plaats gemaakt voor de nieuwe Thomas, Barbara en Winston.

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.