Overslaan en naar de inhoud gaan

Heb jij dat ook weleens, dat je niet kunt slapen? En dat je dan rare geluiden hoort in je slaapkamer? Het is het ultieme ingrediënt voor een spannende film, of een spannend boek. Dat moet Steve Frech ook hebben gedacht, want hij heeft er zelfs zijn titel voor gebruikt. Zijn nieuwste thriller heet Ik kan niet slapen en verscheen deze week bij uitgeverij Volt!

Frech is een Amerikaanse auteur die inmiddels drie stand alone thrillers op zijn naam heeft staan. Ook is hij begonnen met een reeks, met in de hoofdrol detective Meredith Somerset. Naast het zijn van auteur heeft Frech ook een zeer succesvolle podcast, namelijk ‘Random Awesomeness’ die zelfs voor televisie bewerkt is. Nog een tweetal leuke feitjes over Frech: hij vindt koken ontzettend rustgevend en hij is gek op pubquizzen. Wat je ons hebt afgenomen is het eerste boek dat in het Nederlands werd uitgegeven en dat boek werd goed ontvangen, ook door ons. Lees hier de recensie nog eens terug.

Waarover gaat Ik kan niet slapen?

HIJ DENKT ZIJN DROOMHUIS TE HEBBEN GEVONDEN
MAAR NIGHTINGALE HOUSE BLIJKT ALLESBEHALVE DAT…


Wanneer weduwnaar Daniel Price met zijn achtjarige dochter Caitlyn naar het prachtige Nightingale House verhuist, hoopt hij dat de nieuwe, idyllische omgeving hun beiden goed zal doen. Zijn vrouw is een paar maanden terug overleden en nu wil hij die periode van intens verdriet afsluiten en aan een nieuw hoofdstuk van hun leven beginnen.

Maar er is iets raars aan de hand met het huis. Daniel krijgt soms een vreemd gevoel in zijn slaapkamer en hoort in verschillende vertrekken een mysterieus druppend geluid. Tot diep in de nacht echoot er bovendien gefluister door de gangen dat klinkt als: ‘Ik kan niet slapen…’

Stukje bij beetje ontdekt Daniel het huiveringwekkende verhaal van de familie die een eeuw eerder in het huis woonde, een verhaal van verraad, tragedie en moord. Hij dacht in Nightingale House een droomhuis gevonden te hebben, maar het blijkt een plek die zijn ergste nachtmerries tot leven zal brengen.

Over zijn vorige boek, Wat je ons hebt afgenomen:

‘Zeer kundige auteur […] die de sfeer in het verhaal uitstekend tot leven weet brengen.’ – **** Thrillzone

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.