Overslaan en naar de inhoud gaan

Vorig jaar recenseerden we SAS: helden en schurken van Ben MacIntyre. We noemden het een actiethriller, maar dan waargebeurd. Het boek verhaalt over de vermaarde elite-eenheid in de Tweede Wereldoorlog. Van de oprichting door David Stirling in de Afrikaanse woestenij tot de bevrijding van Bergen-Belsen; de mannen van de SAS waren erbij en speelden een belangrijke rol. Lees hier onze recensie nog eens terug.

En er is voor de liefhebbers van het boek goed nieuws. De BBC kondigde onlangs aan dat de producer van Peaky Blinders ook aan de slag gaat met een tv-serie over SAS: helden en schurken. De serie wordt gemaakt voor BBC One.

En dit zijn de eerste beelden, we love it!

De cast is inmiddels ook bekend en het zijn prima namen die een rol gaan vertolken! Connor Swindells (Sex Education, Vigil) speelt David Stirling, Jack O’Connell (Skins, The North Water) speelt Paddy Mayne, Alfie Allen (Jojo Rabbit, Game Of Thrones) is Jock Lewes en Sofia Boutella (Modern Love, Atomic Blonde) speelt Eve. Tenslotte zal Dominic West (The Wire, Appropriate Adult) luitenant-kolonel Wrangel Clarke vertolken.

Connor Swindells zegt over zijn deelname aan de tv-serie: “Ik ben vereerd om een rol in deze serie te spelen en dat met zo'n getalenteerde groep. Om een interessante man als David Stirling te spelen is geweldig. Het wordt een geweldige rit!" 

Het filmen is inmiddels begonnen. Wanneer de serie wordt uitgezonden, is nog niet bekend.

Over het boek: 

In 1941 woedt de Tweede Wereldoorlog in alle omvang. Ook in Noord-Afrika vechten de As-mogendheden tegen de geallieerden en de balans lijkt richting de Duitsers en Italianen door te slaan. De Britse luitenant David Stirling ligt in het ziekenhuis na een mislukte parachutesprong. Het blijkt een plek te zijn waar hij tot een briljant plan komt; het vechten met kleine eenheden achter de vijandelijke linies.

Zo gezegd, zo gedaan. Wanneer Stirling uit het ziekenhuis wordt ontslagen, dient hij zijn plan in bij de hogere legerleiding. Met enige scepsis krijgt hij uiteindelijk toestemming en zo wordt 1SAS (1 Special Air Service) geboren. Vanaf het begin is het regiment een uiteenlopende verzameling soldaten. Excentrieke mensen, moordzuchtige lui, maar allemaal met een onstilbare honger naar onconventionele oorlogsvoering. Al snel rijgt de SAS de successen aan elkaar; ze vernietigen honderden vliegtuigen van de Duitsers, schakelen doelwitten uit op plekken waar de vijand zichzelf veilig waande. Totdat ook de vijand begint te beseffen; deze woestijnsoldaten zijn gevaarlijk. En een tegenstoot laat niet lang op zich wachten…

(Bron: BBC en Youtube)

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.