Overslaan en naar de inhoud gaan

De term 'thriller' roept vaak al spanning en nieuwsgierigheid op. Laat staan als daar 'erotische' voor wordt geplaatst. Het is een genre dat op steeds meer volgers kan rekenen. Ook auteur Patricia Mollenhauer waagt zich aan het genre. Haar nieuwste thriller heet Swipe en is onlangs bij Ellessy Crime verschenen.

Nieuwsgierig geworden? 

Het leven van twee vriendinnen staat volledig op zijn kop als één van hen wordt beschuldigd van de moord op haar Tinder date. De Nederlands-Keniaanse Sarah, een scherpzinnige forensische psycholoog, schiet haar beste vriendin, Astrid, te hulp, die er via Tinder ijverig op los swiped in haar zoektocht naar een geschikte ‘friend with benefits’. Haar nieuwste verovering is Tom, een gescheiden ‘bon vivant’, die haar aan het lijntje houdt. Dan knapt er iets in Astrid en als Tom dood wordt aangetroffen, hangend aan een monument, wordt ze van moord verdacht. Overtuigd van haar onschuld start Sarah een onderzoek naar de dader.

Klinkt tof toch? Ook leuk: wie is de persoon achter de auteur? 

Patricia Mollenhauer – dochter van een Zeeuwse moeder en Frans Congolese vader – woont met haar man en twee kinderen in het gehucht Bakendorp op een eeuwenoud kerkhof. Deze prachtige plek omgeven door groen heeft Patricia geïnspireerd om haar debuut te schrijven Het beest van Bakendorp. Haar eigen achtergrond heeft direct en indirect gediend als decor voor deze historische thriller. Deze thriller maakt overigens momenteel kans op de Zeeuwse boekenprijs 2022. Meer info vind je hier.

Deze charismatische Bourgondiër pur sang is het vaakst in de keuken te vinden. Daar wordt niet alleen gekookt en gegeten maar dit is ook de plek om tot nieuwe verhalen en ideeën te komen. Mollenhauer ziet zichzelf als de createur van haar leven en gelooft net zoals de hoofdpersoon Janine in dat boek, niet in toeval.

Wil je meer over Patricia Mollenhauer weten? Check dan haar gave website: https://patriciamollenhauer.nl/. 

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.