Overslaan en naar de inhoud gaan

Iceberg Books, een recent gelanceerde uitgeverij gespecialiseerd in science fiction, zet na een aantal zeer grote Amerikaanse Auteurs (Brandon Sanderson, AG Riddle en Dennis Taylor) in op het nationaal talent van Frank van Dongen met de serie Ontdekking van de mens.

Frank van Dongen debuteerde in 2009 met Het bouwplan. Met zijn achtergrond als evolutiebioloog is hij gefascineerd door de oorsprong en toekomst van de mens. In zijn romans wordt de mensheid dan ook met regelmaat op de proef gesteld door haar eigen creaties. Met zijn nieuwe serie Ontdekking van de mens gaat hij all-in op de science fition tour en spelen voor het eerst ook buitenaardse beschavingen een rol.

Halverwege de 21e eeuw is de wereld overbevolkt en het werk grotendeels overgenomen door algoritmen, machines en gerobotiseerde fabrieken. De werkeloze wereldbevolking leidt een teruggetrokken bestaan, verslaafd aan de virtuele wereld. Jack Newman groeit op in een woongroep voor ex-drugsverslaafden. De virtuele wereld trekt hem niet - hij is liever buiten.

Dat verandert als hij Alpha War ontdekt, waarin een buitenaardse invasie moet worden afgewend. Jack zet alles op alles om dit beruchte spel te winnen. Maar is het inderdaad slechts een spel of zit er meer achter? En hoe zit het met zijn tweelingbroer Redmond, wiens bestaan door alles en iedereen wordt ontkend? Wat is zijn connectie met het duizend eilanden experiment, dat ooit is gestart door de schimmige Alfabeschaving?

Jack gaat op onderzoek uit. De waarheid blijkt complexer dan hij ooit had kunnen vermoeden.

Zoals het Iceberg Books betaamt wordt de serie in één keer uitgebracht in November 2021. Met zo'n 400 pagina's per boek kunnen science fiction fans hun hart ophalen met deze serie van eigen bodem. Wij kijken er in ieder geval heel erg naar uit!

Afbeelding
Het duizend eilanden experiment
Afbeelding
De machine plaag
Afbeelding
De feind invasie
Afbeelding
Dennis
Dennis Scheerman
Als kleine jongen las ik elk boek wat iets met draken, ridders of andere fantasy gerelateerde onderwerpen te maken. Een brief voor de koning, Harry Potter en alles daar tussen in werd verslonden. Naar mate ik ouder werd kwamen daar steeds meer thrillers bij. Nu de mazzel dat ik deze twee genres mag recenseren voor Thrillzone.

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.