Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
stad van beenderen cassandra clare fantasy recensie thrillzone.jpg
Auteur(s) Cassandra Clare
Uitgeverij(en) Luitingh-Sijthoff
Jaar van uitgave
Thrillzone score
0
Review date 21 april 2022
Categories Klassieke Fantasy
Deel deze recensie

Plaats hieronder je Leesclub recensie!

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Wat vinden lezers...

Elsa Bakker

4 juli 2022 8:24

4

Mijn leeservaring

De boeken van Cassandra Clare trekken al jaren mijn aandacht alleen was het er eerder nog niet van gekomen om een titel daadwerkelijk te lezen. Dankzij collega boekenblog Thrillzone kreeg ik nu echter de kans om deel te nemen aan de leesclub rondom de heruitgave van ‘Stad van Beenderen’, het eerste deel in de zesdelige ‘Kronieken van de onderwereld’ boekenserie.

De paperback uitgave ziet er goed uit, enig minpuntje is dat het doorzichtige bovenlaagje loslaat op de randen van de omslag bij mijn editie. De kleurstelling, de afbeelding inclusief mannelijk gebogen personage roepen gelijk al het vermoeden op van een vleug magie en een spannend Fantasy verhaal. Op de rugzijde is deels een schetstekening te zien die bij mij in de eerste instantie vragen oproept omdat het nogal afwijkt van de cover, maar de verklaring vind ik later duidelijk in het verhaal en dan past het toch goed bij de opmaak. De achterzijde heeft dezelfde kleurstelling als de voorkant waarop de samenvatting, auteursinformatie en haar foto goed zichtbaar zijn.

“De gotische gewelfde ruiten weerkaatsten het maanlicht als zilveren spiegels.”

Als ik begin met lezen merk ik dat de schrijfstijl van Cassandra soepel en gemakkelijk leest. Begrijpelijke, vlotte bewoording die goed past bij het YA Fantasy genre waaronder het boek getypeerd wordt. Tevens maakt de bewoording en zinsopbouw het goed mogelijk om al lezende moeiteloos visueel beelden te vormen in gedachten en vol spanning mee te leven met Clary’s grootse avontuur.

“De gaslampen in de bibliotheek brandden en het gelakte eikenhouten meubilair gloeide als sombere juwelen.”

De opbouw van het verhaal zorgt ervoor dat we als lezer stap voor stap net als hoofdpersonage Clary dieper terechtkomen in de schaduwjagerswereld en meer te weten komen over haar en de andere personages. Veelzijdigheid in karakters, gebeurtenissen en avontuur zorgt ervoor dat ik geboeid blijf lezen en naarmate het plot nadert verrast wordt. Er volgt in ieder geval geen standaard ontknoping en het maakt mij nieuwsgierig naar de opvolgende boeken in de reeks.

“Ze schoof het schetsboek onder haar kussen en voelde de tranen branden achter haar ogen.”

Qua originaliteit vind ik het altijd moeilijk om daar iets over te zeggen betreffende zo’n soort verhaal als dit. Er zijn altijd elementen die mij doen denken aan de tal van verhalen, boeken, series en films die ik inmiddels gezien/gelezen heb. Toch vind ik vooral de plottwist iets eigens hebben en de karakters net zo goed. Ik heb het boek dan ook niet voor niets met plezier gelezen.

“Hij stond in de deuropening en aarzelde, veel te ongemakkelijk voor zijn doen.”

Voor mij was het zeker een vermakelijk verhaal waarin ik meer wil ontdekken, de karakters beter wil leren kennen en steeds nieuwsgierig ben naar het verdere verloop van alle gebeurtenissen en zoektochten. Deel twee is inmiddels onderweg dus hopelijk vind ik binnenkort te tijd om gauw verder te lezen. Deel één beviel me in ieder geval heel wat beter dan de niet zo beste televisieserie, uiteraard geheel mijn mening en wellicht voor menigeen een geheel andere ervaring.

Lieve leesgroet, Elsa.

Stephanie Siebelink

4 juli 2022 8:24

4

Welkom in de wereld van de schaduwjagers.

Dit boek gaat over Clare. Een 16 jarig meisje wat naar de tekenacademie wil. Maar bij een avondje stappen er achter komt dat zij mensen ziet die andere niet zien.
Ze leert kennis maken met de schaduwjagers. Jace is er een van en introduceert Clare in deze wereld.

Het is op een hele fijne manier geschreven. Ondanks dat het fantasie is, lijkt het toch heel realistisch. Ik heb het boek met veel plezier gelezen en gelijk voor gegaan met deel 2.

Xkelllllyyy

4 juli 2022 8:24

4

Ik heb al jaren de boeken van Cassandra willen lezen, zoveel zien passeren op verschillende sites

Door thrillzone heb ik ze eindelijk kunnen lezen, en ik heb er absoluut geen spijt van. Ik ben meer voor thrillers maar dit heeft mijn interesse vergroot.

Dit is het eerste deel van een mooie reeks. Het gaat over magische wezens en een " normale persoon".

De cover past erbij. Ik zou zeggen: zeg het verder, het een top reeks!

maria

4 juli 2022 8:24

3

Een meisje Clary komt na een avondje uit terug in haar moeders huis waar alles overhoop is gehaald en haar moeder is verdwenen. Samen met Jace (een schaduwjager) gaat ze op onderzoek uit om haar moeder terug te vinden. Ze komt in een wirwar van groeperingen terecht die elk hun eigen weg gaan en bepaalde eigenschappen bezitten. Wie vertelt de waarheid. Kan ze überhaupt haar moeder nog wel vinden. Is zij de moeder die Clary dacht dat ze was.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.