Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
het niet zo perfecte leven van elliot mchugh margot wood roman recensie thrillzone.jpg
Serie N.v.t.
Auteur(s) Margot Wood
Uitgeverij(en) Boekerij
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 19 april 2022
Categories Roman
Deel deze recensie

Margot Wood is uitgever van marketingprofessionals sinds 2009. Sommigen kennen haar misschien van haar dagen op de site voor jongvolwassenen, Epic reads, die ze heeft opgericht en waar ze meer dan vijf jaar de manager van was. Ze is geboren in Cincinnati, Ohio en is afgestudeerd aan Emerson College in Boston.

“Symptomen van een kipfilet zijn onder meer blozen, intense druk rond de lies, bijten in de onderlip, zwaar ademen en in zeldzame gevallen extreem zweten.”

In Het niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh maken we kennis met Elliott. Ze is achttien jaar oud en is een eerstejaars aan Emerson College Boston. Ook al is haar oudere zus Izzy een voorbeeld van hoe het op college aan toe gaat, Elliot heeft geen flauw idee wat ze aan het doen is. Wat ze eigenlijk wil gaan studeren is één groot vraagteken. Hierdoor heeft ze nog geen hoofdvak gekozen. Ze wil vooral ontdekken wat het studentenleven allemaal te bieden heeft. Ook op seksgebied houdt ze zich niet in. Jongen of meisjes? Het maakt haar niet uit. Tot ze uiteindelijk beseft dat er toch meer is. Ze begint te beseffen dat haar tentamens belangrijk zijn en dat het vriendje van haar kamergenote eigenlijk een grote klootzak is. Elliot maakt gigantische blunders. Als ze eerlijk is zou haar leven er zomaar opeens anders kunnen gaan uitzien. Wie weet wordt de ‘liever een avontuurtje dan relatie’ Elliot uiteindelijk wel verliefd.

“Het lijkt erop dat dit officieel het raarste gesprek gaat worden dat ik tot nu toe op college heb gevoerd, maar eerlijk is eerlijk, mijn interesse is gewekt.”

Het-niet-zo-perfecte-leven van Elliot Mchugh wordt volledig uit haar persoon verteld. Elliot is het biseksuele meisje dat ADHD heeft en opzoek is naar zichzelf. Ze is eerstejaars ze sluit nieuwe vriendschappen, ook met ander queer personen. Ze leert van haar fouten en gedurende het boek zie je haar als persoon groeien.
Elliot en haar vrienden voelen heel realistisch aan. Heel wat meisjes van die leeftijd zullen zichzelf herkennen tijdens het lezen. Wood gaat ook het onderwerp seksualiteit niet uit de weg. Ze beschrijft alles op een deftig verstaanbare manier zonder in details te treden. Humor en feel good zijn in dit boek natuurlijk niet weg te denken, wat het genre heel herkenbaar en zo genietbaar maakt. De extra touch door het boek zo herkenbaar te maken zorgt ervoor dat het verhaal een diepere lading krijgt. Er zit een mooie boodschap in Het-niet-zo-perfecte-leven van Elliot Mchugh. Namelijk, blijf altijd jezelf! Je bent goed zoals je bent en leer uit je fouten.

“…het is anders, als het niet mijn eigen keuze is om iets te delen, als iedereen zwelgt in mijn vernedering. Het is zo demotiverend om weer in een donkere, ellendige ruimte te zitten, nadat het me eindelijk lukte om dingen te veranderen.”

Het boek is bijzonder omdat je het gevoel hebt dat Elliot tegenover jou zit en haar verhaal aan het vertellen is over haar eerste jaar in college.
De voetnoten die ze gebruikt om zaken duidelijk te maken of als extra toevoeging zijn een leuk gegeven. Het enige jammere hieraan is, dat wanneer je het e-book leest, de voetnoten pas op het einde van een hoofdstuk tegenkomt. Dan weet je dikwijls al niet meer de volle 100% waar het juist op duidt. Het zou leuker geweest zijn als dit onmiddellijk leesbaar geweest zou zijn.

De schrijfstijl van Wood is begrijpelijk, humoristisch en beeldend. Ook de jongerentaal die ze gebruikt in het boek, zoals een kipfilet (een vrouwelijke stijve), geeft het boek dat extra herkenbare.

Het-niet-zo-perfecte-leven van Elliot Mchugh is een heerlijk herkenbare feelgood met de nodige humor. Het boek is een aanrader voor wie op een humoristische manier in het hoofd van een achttienjarige met struggles wil kruipen. Wij kijken al uit naar het volgende boek van Margot Wood!

Afbeelding
Lieselotte Danneels
Lieselotte Danneels
Ik ben Lieselotte Danneels. Ik woon samen met mijn gezin in het West-Vlaamse Brugge. Als job ben ik winkelverantwoordelijke bij een Telecomoperator.

Sinds 2020 recenseer ik voor ThrillZone. Mij zul je nooit zonder boek vinden; waar ik ook naartoe ga, ik neem een boek mee. Mijn favoriete genres zijn thriller en feelgood. Ook al lukt het door de drukte niet altijd om veel meters te maken per dag, iedere avond voor het slapen gaan moet ik een hoofdstuk gelezen hebben. Anders heb ik geen goede nachtrust.

Ik lees heel veel auteurs en ontdek ook graag nieuwe auteurs. Natuurlijk heb ik ook favoriete auteurs. Voor het thrillergenre zijn dit Karin Slaughter en Anja Feliers. Voor het feelgood genre zijn dit Rachel Hore en Lucinda Riley.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.