Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
de man die twee keer doodging richard osman thriller thrillzone recensie.jpg
Auteur(s) Richard Osman
Uitgeverij(en) Cargo
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 20 december 2021
Categories Thriller
Deel deze recensie

Richard Osman is televisieproducent en de presentator van Pointless en andere populaire programma’s op de BBC. De moordclub (op donderdag) was zijn thrillerdebuut en werd direct het bestverkochte boek van Engeland in 2020. Zijn nieuwe boek heet De man die twee keer doodging.

De man die twee keer doodging is een vermakelijk boek over vier senioren, ook wel bekend als De moordclub (op donderdag). Hun poging om een moord op te lossen plaatst hen in het vizier van een mysterieuze zakenman, een brutale drugsdealer, de maffia en M15.

Elizabeth ontvangt een brief van iemand uit haar verleden; Douglas, haar oud-collega, ex-man en een echte vrouwenverslinder,is met wie ze een diepe geschiedenis heeft. Hij werkt voor de Engelse inlichtingendienst M15 en is op de vlucht voor de maffia, vanwege een akkefietje met 20 miljoen pond aan gestolen diamanten. Elizabeth besluit dat dit het perfecte project is voor De moordclub (op donderdag) en roept snel de hulp in van Joyce, Ibrahim en Ron. Ze zijn allemaal enthousiast om weer aan een zaak te werken nadat de rust in hun pensioneringsgemeenschap is verdwenen. Voordat de moordclub hem kan helpen wordt Douglas echter vermoord.

Tot overmaat van ramp wordt Ibrahim aangevallen en zijn telefoon gestolen. Elizabeth haalt de politie Chris en donna en een paar anderen erbij om niet alleen te helpen met de gestolen diamanten, maar ook om ervoor te zorgen dat de schurk die Ibrahim aanviel de prijs betaalt.

Alles aan De man die twee keer doodging voelt retro aan. Zelfs de kaft heeft aandacht gekregen om het een ‘retro vibe’ te geven. De verstrooide personages, droge humor, dialogen en de onderliggende wijsheid van de hoofdpersonen geven dit boek het karakter dat het verdient. Osman weet met een soepele pen en korte hoofdstukken een misdaadthriller neer te zetten die authentiek aanvoelt. Daarnaast bevat het vakkundig geweven aanwijzingen en verbanden om daarmee de lezer geboeid te houden tot het eind. Deze aanwijzingen en verbanden vereisen dan ook gelijk de volledige focus van de lezer. Mocht je je losmaken van de zuigende werking van dit boek heb je als lezer de kans dat je deze aanwijzingen mist.

Het is een genot om een kijkje te nemen in deze hechte groep en alhoewel wij het eerste deel nog niet hebben gelezen maakt dat niet uit. Het kan enkel wat extra volume wegnemen over de geschiedenis van deze seniorengroep, maar dat is geen gemis.

Richard Osman heeft ons verbaasd met deze originele en weldoordachte misdaadthriller door de ogen van het seniorenbrein! Wij zijn benieuwd wat de moordclub (op donderdag) nog meer voor ons in petto heeft.

Afbeelding
Danielle.jpg
Danielle van Wieren

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.