Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
dwaalspoor suzanne vermeer thriller thrillzone.jpg
Serie N.v.t.
Auteur(s) Suzanne Vermeer
Uitgeverij(en) A.W. Bruna Uitgevers
Jaar van uitgave
Thrillzone score
3
Review date 8 september 2021
Categories Nederlandstalig
Deel deze recensie

Suzanne Vermeer is de best verkopende Nederlandse thrillerauteur van dit moment. In 2006 verscheen het debuut All-inclusive (2006) en dit werd meteen een bestseller. Sindsdien verschijnt er elk jaar een zomerthriller van haar hand, later kwamen daar ook winterthrillers bij. Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken (48). In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten. Wie de boeken nu schrijft, is een groot geheim. Dwaalspoor is een extra thriller deze zomer, het is een vervolg op Zomeravond. De recensie daarvan vind je ook op ThrillZone.

Sylvia Mulder belt in paniek met Lauren Martens, haar vroegere buurmeisje die nu werkzaam is als juriste. Ze wordt verdacht van de moord op haar man Vincent, en hoewel Sylvia onschuldig is beseft ze dat ze hulp nodig heeft om dat te bewijzen. Lauren is op dat moment net op de terugweg naar Nederland na het avontuur wat ze in Frankrijk heeft beleefd. Hoewel ze geen advocaat is besluit ze om Sylvia toch te helpen.

Vincent is tijdens een mountainbikerit in het Zwarte Woud om het leven gekomen. Waar de politie eerst dacht aan een ongeluk, verandert dat inzicht als een paar dagen later op dezelfde plek ook het lichaam van een vrouw wordt gevonden. Bovendien is er een getuige die aangeeft dat hij Sylvia op de plek des onheils heeft gezien. Aangezien Sylvia op het punt stond om te scheiden van Vincent die een succesvol zakenman is en zij de enige erfgename, heeft ze ook nog een overduidelijk motief.

Waar Zomeravond eindigt, gaat Dwaalspoor verder. Een leuke cliffhanger voor de trouwe lezer om naar uit te kijken, maar voor wie Zomeravond niet gelezen heeft, is dat geen probleem. Dwaalspoor leest, net als alle andere ruim dertig titels die Vermeer al heeft geschreven, erg gemakkelijk. De schrijfstijl is zeer toegankelijk en beeldend waardoor je direct vanaf de eerste bladzijde in het verhaal zit.

De personages komen snel tot leven en het moment dat Vincent dood gaat laat niet lang op zich wachten. En dan moet je toch weten hoe dat is gebeurd. Dwaalspoor is een korter verhaal dan de reguliere zomerthrillers, en daardoor ontbreekt het hier en daar aan diepgang en is de verhaallijn ietwat voorspelbaar. De spanning wordt echter goed opgebouwd en werkt toe naar een heftige ontknoping en dat maakt veel goed.

Dwaalspoor is een klein cadeautje waar menig lezer van zal genieten. Een minpunt van Dwaalspoor? Je hebt dit boek veel te snel uit.

 

Afbeelding
suzan.jpg
Suzan Ijdema
Ik ben Suzan IJdema. Ik woon samen met man en twee kinderen in het Friese Garyp. Ik werk als communicatieadviseur bij een gemeente. Al vanaf het moment dat ik kan lezen verslind ik boeken. Ik vind het heerlijk om me in een verhaal te verliezen en de wereld langs me heen te laten gaan. Voor mij is Karin Slaughter al jarenlang de ultieme thrillerkoningin, maar door het recenseren voor Thrillzone komen ook voor mij nog onbekende schrijvers op mijn pad. Nieuwe, goede auteurs ontdekken dat maakt lezen een feestje.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.