Maxime Paredis (1990) studeerde taal- en letterkunde in Gent. Naast zijn werk als tolkvertaler schreef hij twee jaar in zijn vrije tijd aan dit debuut. Honderd kamers: een psychologische thriller. Zelf vergelijkt hij dit boek qua sfeer met The shining van Stephen King, zonder de horrorelementen erin. Hij heeft al ideeën voor een tweede boek.
Het boek heeft een donkere, zwarte omslag met voorop een foto van een raam met tralies. Er staat een vrouw bij, die naar buiten kijkt. Om haar heen in wazig licht dwarrelen beschreven bladzijdes.
Bijna het hele boek speelt zich af in een groot landhuis wat in een bos is gelegen. Je wordt als lezer meegenomen in twee verhalen die in verschillende tijdsperiodes plaatsvinden.
Er is een verhaallijn over Emma en Robin, 2 zussen die een oud dagboek vinden en op zoek gaan naar de oorsprong en de geschiedenis achter dat wat geschreven staat. Tijdens hun zoektocht ontdekken ze dat er verschrikkelijke dingen gebeurd zijn in het verleden, maar dat er ook een link is naar het heden…
‘Ze sloeg de deur dicht en op precies datzelfde moment hoorde ze een oorverdovende knal. Luider dan ze ooit gehoord had. Ze zat in het hart van het onweer.’
In de tweede verhaallijn in Honderd kamers gaat het over Sofie, die met haar man en twee dochters naar ditzelfde landgoed verhuist. Ze maakt onbegrijpelijke dingen mee en weet niet of ze haar man nog langer kan vertrouwen. In haar speurtocht naar wat haar man verbergt ontdekt ze gruwelijke dingen. Maar zijn die wel zoals zij denkt dat ze zijn?
‘Wat had ze dan boven gehoord? Ze voelde haar ademhaling versnellen. Haar lichaam ging weer in angstmodus, net zoals toen ze de paniekaanval had gekregen in de zetel. Stokstijf probeerde ze opnieuw te luisteren, maar nu bleef het stil. De echo van de voetstappen zinderde na in haar hoofd. Had ze zich opnieuw iets ingebeeld?’
Uitgebreid wordt omschreven wat Sofie en Emma meemaken en hoe ze dat ervaren. Steeds wordt gewisseld in de tijd en van hoofdpersoon. Dat maakt het in het begin soms wat lastig om in het verhaal te komen. Je voelt hun angsten en twijfels. Knap, hoe verderop in het boek de beide verhalen in elkaar gevlochten worden. Waarbij je als lezer vaak op het verkeerde been wordt gezet. Voor lezers die houden van diepgang en puzzelwerk is Honderd kamers een mooie thriller!
Ik geniet tegenwoordig ter ontspanning van spannende boeken, historische romans, fantasy en science fiction, maar uitstapjes naar andere genres maak ik ook wel. Belangrijk voor mij aan een boek is dat ik graag meegenomen word naar een andere wereld, een ander milieu of een andere cultuur. Bij een thriller vind ik het belangrijk dat het lang spannend blijft en dat ik nieuwsgierig word gemaakt naar de personen in het boek.
Het boek heeft een donkere, zwarte omslag met voorop een foto van een raam met tralies. Er staat een vrouw bij, die naar buiten kijkt. Om haar heen in wazig licht dwarrelen beschreven bladzijdes.
Bijna het hele boek speelt zich af in een groot landhuis wat in een bos is gelegen. Je wordt als lezer meegenomen in twee verhalen die in verschillende tijdsperiodes plaatsvinden.
Er is een verhaallijn over Emma en Robin, 2 zussen die een oud dagboek vinden en op zoek gaan naar de oorsprong en de geschiedenis achter dat wat geschreven staat. Tijdens hun zoektocht ontdekken ze dat er verschrikkelijke dingen gebeurd zijn in het verleden, maar dat er ook een link is naar het heden… In de tweede verhaallijn in Honderd kamers gaat het over Sofie, die met haar man en twee dochters naar ditzelfde landgoed verhuist. Ze maakt onbegrijpelijke dingen mee en weet niet of ze haar man nog langer kan vertrouwen. In haar speurtocht naar wat haar man verbergt ontdekt ze gruwelijke dingen. Maar zijn die wel zoals zij denkt dat ze zijn? Uitgebreid wordt omschreven wat Sofie en Emma meemaken en hoe ze dat ervaren. Steeds wordt gewisseld in de tijd en van hoofdpersoon. Dat maakt het in het begin soms wat lastig om in het verhaal te komen. Je voelt hun angsten en twijfels. Knap, hoe verderop in het boek de beide verhalen in elkaar gevlochten worden. Waarbij je als lezer vaak op het verkeerde been wordt gezet. Voor lezers die houden van diepgang en puzzelwerk is Honderd kamers een mooie thriller!