Na het schrijven van enkele thrillers geïnspireerd op waargebeurde verhalen van slachtoffers, startte Marelle Boersma in 2017 met de reeks Ik vertrek-thrillers, waarbij elke verhaal afzonderlijk te lezen is. Verhalen over gewone vrouwen, die bijzondere dingen meemaken, na hun vertrek uit Nederland. Ciao Sicillia, Terug naar Cornwall en Het Moezelmeisje zijn enkele titels die ThrillZone eerder las. In elk boek speelt de omgeving een belangrijke rol en Boersma heeft daarbij veel aandacht voor de sfeer en cultuur. Om geïnteresseerde lezers nog meer te bieden, plaatst ze op haar website regelmatig achtergrondinformatie en weetjes. Marelle Boersma schreef met De engel van Sevilla haar 6e vertrekthriller.
Boersma is zelf ook vertrokken uit Nederland en inmiddels weer teruggekeerd. Na jaren werkzaam te zijn geweest in het onderwijs, combineert ze dit met het schrijven in de schrijftrainingen die ze verzorgt. Daarnaast leidt ze ook schrijfdocenten op.
Sasha is de hoofdpersoon in deze Vertrek-thriller. Ze werkt in een verzorgingshuis in Sevilla, waar welgestelde ouderen van hun verzorgde oude dag kunnen genieten. De Spaanse cultuur, vol kleur, warmte, temperament en lekkere tapas, speelt binnen het resort en in dit boek een grote rol. Uitgebreide, mooie sfeeromschrijvingen, zoals we die van Marelle kennen, maken dat de lezer zich kan laten onderdompelen in een andere wereld.
De dames keuvelen zachtjes achter haar in de bus. Het licht is op dit moment prachtig, precies zoals ze al aan mevrouw Goedewaal had beloofd. De palmbomen langs de weg werpen lange schaduwen, de zon hangt als een oranje bol boven de stad en zet alles in een sprookjesachtig zacht licht. Het geluksgevoel verwarmt haar hele lichaam.
De gebeurtenissen in het resort worden verteld vanuit verschillende personages, Sascha, Maria en Dario, met hun kleuring en gedachtes in bepaalde situaties. Zo leer je deze personen goed kennen en krijg je voor ieder van hen begrip voor hoe ze in het leven staan. De vriendelijke, verzorgende Sascha en haar geheime liefde Joost, de doortastende directeur van het resort. Maria, de bewoonster, die graag iets te doen heeft en daarbij verbinding met anderen zoekt. En Dario, de zwerver, die naast het resort woont en er graag snuffelt bij de afvalcontainers, op zoek naar wat bruikbaars of eten.
Er sterft een bewoner onder verdachte omstandigheden en het resort, wat een fijne plek zou moeten zijn, wordt het toneel van een ander verhaal. De temperatuur loopt op alle fronten op: het prachtige weer, de warme en gemoedelijke sfeer, de broeierige intimiteit tussen Sascha en Joost en een engel die het te heet onder de voeten wordt. De oude dag in het resort in Sevilla is niet zo onbezorgd als de folder had beloofd!
Boersma laat in De engel van Sevilla de spanning oplopen door steeds kleine tipjes van de sluier op te lichten. Enkele bewoners gaan op onderzoek uit. Als lezer blijf je hierdoor meepuzzelen en je afvragen wat er gaande is, waarbij je regelmatig op het verkeerde been gezet wordt.
‘Het zit me allemaal niet lekker, en ik vraag me af of dat aan mij ligt.’ Maria deelt de vragen die maar rond blijven draaien in haar hoofd, die samenhangen met de dood van mevrouw Bastiaans. ‘Ik merk dat niemand begrijpt wat er met haar gebeurd is.’ Ze wacht of Dollie er tegenin gaat, maar zelfs die knikt en kijkt er zo serieus bij dat haar onrust toeneemt.
Als het boek vordert, neemt de druk toe en komt er meer (spannende) actie.
Ineens gaat een deur open. Snel duikt Dario in elkaar en gluurt om het hoekje, ook al jaagt de angst zijn hart op. Weer die kale kop. Bizar. Waarom doet hij zo verdacht? Of…? Hij beseft dat hij zomaar gelijk kan hebben. Daar in die kamer moet hij zijn. Dan heeft hij Sascha niet eens nodig.
Als op het eind van het boek alle puzzelstukjes op hun plek vallen en je weet wat er gaande is, dan pas kun je het met een gerust hart wegleggen…
Oplopende temperaturen en spanningen in een hartverwarmende thriller !
Ik geniet tegenwoordig ter ontspanning van spannende boeken, historische romans, fantasy en science fiction, maar uitstapjes naar andere genres maak ik ook wel. Belangrijk voor mij aan een boek is dat ik graag meegenomen word naar een andere wereld, een ander milieu of een andere cultuur. Bij een thriller vind ik het belangrijk dat het lang spannend blijft en dat ik nieuwsgierig word gemaakt naar de personen in het boek.