strong>Leesclub 88, Arizona blues – Elvin Post
Inleiding
Het verhaal: Arizona blues
Wanneer New York Times-journalist Karen Hart vanwege autopech noodgedwongen enkele dagen in het stadje Snowflake, Arizona, moet doorbrengen, probeert ze het beste van de situatie te maken.
Al snel richt ze haar aandacht op de plaatselijke miljonair GeraldTreadway, een man die zijn fortuin verdiende met een boek en een Hollywoodfilm over de dag waarop hij naar eigen zeggen werd meegenomen door een ufo. Wat Karen niet weet is dat er meer mensen zijn die interesse hebben in Treadway, mensen met heel wat minder nobele intenties dan zijzelf.
********************
De schrijver: Elvin Post
Elvin Post (Rotterdam, 25-11-1973) is een Nederlandse auteur en journalist. Hij won in 2004 als jongste schrijver ooit De Gouden Strop met Groene vrijdag. Ook zijn tweede thriller, Vals beeld, werd genomineerd voor die prijs. Met Roomservice won hij de Diamanten Kogel, de belangrijkste Vlaamse thrillerprijs. Zijn werk is uitgegeven in het Duits, Frans, Spaans, Turks, Hebreeuws en Indonesisch.
Elvin Post begon zijn carrière na zijn stage bij het literair agentschap Ralph Vincinanza in Manhattan (New York). Vanaf die plek schreef hij ook recensies voor het Algemeen Dagblad van buitenlandse thrillers. Dat inspireerde hem om zelf te beginnen met het schrijven van boeken.
De lezers:
Lezer 1: helderinge, 40 jaar
In verband met overige verplichtingen heb ik een tijdje niet mee kunnen doen met leesclubs. Ik vind het wel altijd een toegevoegde hebben om mee te doen. Dit boek dan. Enorm spannend en alleen de omslag is al uitnodigend.
Lezer 2: maria, 57 jaar
Een schrijver met veel prijzen en nominaties, in verschillende landen uitgegeven moet iets goeds beloven over Arizona. Blues iets met een muziekstijl, slavernij. Wat gaat ons dit brengen in de herfstvakantie
Lezer 3: kareltje, 49 jaar
Ik ben heel benieuwd naar deze thriller waarvan ik heb gelezen dat ie kluchtig aandoet en een sterk plot heeft!
Lezer 4: Amarins, 46 jaar
Ik doe heel graag weer eens mee aan een leesclub. Arizona blues lijkt me een goed verhaal, deze schrijver wil ik graag leren kennen!
Lezer 5: Saskia, 51 jaar
Ufo’s! Spirituele banden met rendieren. Ik ben benieuwd naar deze mix van thriller met bovennatuurlijke elementen. Dit is echt mijn ding!
Lezer 6: sillyruns, 51 jaar
Heel graag maak ik kans om mee te doen met de leesclub van Arizona blues. Als Amerika-fan (als vakantieganger) werd ik direct door de titel aangetrokken. Daaraan toegevoegd dat het een thriller van Elvin Post is…en het boek belandde op mijn wil ik lezen lijst. Ik las dat het verhaal aan Fargo doet denken…absurdistische met fijne personages. Bovendien ben ik wel in voor een thriller met een vleug van het bovennatuurlijke.
Lezer 7: ovar, 51 jaar
Het laatste boek van Elvin Post dat ik gelezen heb was Roomservice. Dat boek smaakte naar meer. Dame Blanche uit 2013 heb ik (nog) niet gelezen. Post schrijft niet heel veel, maar wat hij schrijft is de moeite waard. Ik ben dus heel benieuwd naar zijn nieuwste boek. Ik zal met plezier een recensie over dit boek schrijven en natuurlijk actief meedoen aan de leesclub.
Lezer 8: Christy, 43 jaar
De context (Amerika, Hollywood) spreekt me erg aan. Het lijkt me een lekker snel en spannend boek en daar houd ik van.
Lezer 9: sabrina, 32 jaar
De cover vind ik speciaal… “veel tekst” en weinig afbeelding. Ik doe graag mee.
Lezer 10: spoekey, 53 jaar
Ik wil graag aan deze leesclub mee doen, ik ken deze schrijver nog niet, ik heb nog nooit een boek van hem gelezen, de naam ken ik wel die kwam ik vaak tegen maar ik heb nog nooit iets van hem gelezen. Lijkt mij een goed moment om ook met deze schrijver kennis te maken. Ook dat er ufo’s in een thriller voorkomt maakt mij heel nieuwsgierig. Normaal ben ik niet van de sf maar misschien nu in combinatie met een thriller is het wel wat.
Lezer 11: nvdrs, 38 jaar
Omdat de auteur, Elvin Post al een aantal mooie prijzen heeft gewonnen en de inhoud me wel aanspreekt lijkt het me een boek te worden dat me wel aanspreekt.
Lezer 12: Gonneke38, 38 jaar
Als groot fan van de USA lees ik het liefst boeken die zich afspelen daar. Dit zou mijn eerste boek zijn als leesclublid voor ThrillZone. Goede start zou dat zijn of niet?
Lezer 13: JacqRed, 57 jaar
De cover en de titel van het boek spreken aan, de omschrijving van het verhaal maakt nieuwsgierig en Elvin is een Rotterdammer!
Lezers die met een eigen exemplaar actief hebben deelgenomen:
………
De Leesclub:
Deze leesclub bondig en met een knipoog.
Het achtentachtigste boek dat door de leesclub is gelezen is Arizona blues, geschreven door Elvin Post, uitgegeven en beschikbaar gesteld door Uitgeverij Ambo|Anthos.
Hij heeft zijn eerste sporen op schrijversgebied al eventjes achter de rug. In 2004 won Elvin Post als jongste schrijver ooit, de Gouden Strop met Goede vrijdag. Ook de Vlaamse prijs de Diamanten Kogel ontging hem niet, die won hij met Roomservice.
Dus is het logisch dat deze auteur ook door de ThrillZone leesclub gelezen wordt.
De reden voor inschrijving voor ovar was duidelijk: ‘Het laatste boek van Elvin Post dat ik gelezen heb was Roomservice. Dat boek smaakte naar meer’. Ook nvdrs bracht een logische verklaring mee met haar inschrijving: ‘Omdat de auteur, Elvin Post al een aantal mooie prijzen heeft gewonnen en de inhoud me wel aanspreekt lijkt het me een boek te worden dat me wel aanspreekt’. En voor Gonneke38 was het een leuke combi: Als groot fan van de USA lees ik het liefst boeken die zich afspelen daar. Dit zou mijn eerste boek zijn als leesclublid voor ThrillZone. Goede start zou dat zijn of niet?
De hoogste waardering kreeg Arizona Blues van sillyruns, een 8,67. Maar ze had een een goede reden voor: ‘Post bouwt de structuur van al deze lijntjes secuur op. Geen stap teveel. Niets te weinig. Het eind komt niet met een knal, maar is wat mij betreft toch wel verrassend omdat er meerdere mogelijkheden waren. Geen hemeltergende spanning, maar toch heeft Post mijn aandacht constant vast weten te houden. Nooit uit de bocht vliegend waren de beschrijvingen van de personages bij vlagen absurdistisch. Heel knap om dit dan toch geloofwaardig te houden’.
Een toch nog mooie 6,83 als laagste waardering kreeg het boek van nvdrs met de volgende motivatie: ‘De schrijfstijl is zeer vlot, en past ook wel bij het verhaal omdat wel of niet geloven in buitenaards leven voor mij een materie is die licht mag blijven. Zware discussies hierrond zouden het verhaal te sterk naar wel/niet geloven trekken. Alsook het geklungel rond de huurmoordenaar is eerder lichtvoetig en daarbij past een vlotte schrijfstijl’.
En zo heeft iedereen de vrijheid om zijn of haar eigen mening en beoordeling te geven. Natuurlijk wel goed onderbouwd. Lees met ons mee voor alle meningen van de deelnemers.
Voor het lezen:
In deze rubriek wordt aan de lezers gevraagd een verwachting te geven op basis van de cover, achterflap en hun verwachting. Hiermee wordt een beeld gevormd in hoeverre de buitenkant van een boek, lezers kan interesseren.
Citaat kareltje:
Op de voorzijde staat een vrouw schuin voor haar rode auto op een verder verlaten weg met een wijdsheid en donkere wolken boven haar. Doet wel denken aan een gestrande vrouw waarbij de wolken zich boven haar samenpakken. De schrijver is nieuw voor me. Het klinkt goed en veelbelovend dat zijn werk ook in andere talen vertaald is.
Ik verwacht een intrigerend verhaal. Ben heel benieuwd naar het verhaal van de miljonair die zegt door een ufo te zijn meegenomen. Er staat als een soort dreiging aangekondigd dat meer mensen interesse in deze man hebben. Ben benieuwd hoe dat tot uiting komt. Dit boek kan wat dat betreft alle kanten op, maar staat als thriller aangekondigd, dus daarmee moet het ook een spannend boek zijn.
Citaat Amarins:
Ik vind dat het boek een prachtige cover heeft. De achterflap geeft denk ik weer wat de voorkant laat zien, een vrouw met autopech en dan…… donkere wolken die boven haar hangen geven denk ik aan dat er van alles gaat gebeuren! Ik ken nog niks van de auteur, dus ik laat me verrassen. Eigenlijk heb ik geen verwachtingen, ik begin blanco en ben heel benieuwd waarmee hij me gaat verrassen.
Gezien de korte inhoud/achterflap verwacht ik een heerlijk spannend verhaal wat vlot leest!
Citaat spoekey:
Ik vind het boek een mooie cover hebben, echt Amerikaans met die auto erbij. Heb geen verwachting van de auteur omdat ik nog nooit een boek heb gelezen, ik laat mij verrassen.
Ik verwacht dat het een spannend verhaal is wat lekker weg leest.
Citaat nvdrs:
Op de cover zie ik een vrouw voor haar auto, onder een felblauwe lucht met een paar wolken. Ze lijkt in de woestijn te staan; komt ze daar onverwacht terecht? Met pech? Op de cover van de ePub staat ook een citaat: “De cinematografische stijl maakt Elvin Post tot een van de origineelste Nederlandse thrillerschrijvers” – Trouw. Dit citaat doet me vermoeden dat het boek een vlotte schrijfstijl heeft.
De schrijver ken ik niet. Naam en titel deden me eerder in de richting van Amerikaans denken, maar door het citaat op de cover wist ik dus al snel dat het een Nederlandse auteur is.Ik hoop dat het verhaal vlot leest, en de spanning goed wordt opgebouwd.
Citaat Gonneke38:
Prachtige cover. Echt zoals de wegen daar zijn. Je krijgt zin in een reis naar de USA.
Ik moest wel opzoeken wat cinematografisch betekend. Had van mij wel weg mogen blijven die quote. Ik ken deze auteur niet, maar ben erg benieuwd. Ik verwacht een spannend verhaal en herkenbare punten in de States. Hopelijk een verhaal die wel geloofwaardig is.
Citaat maria:
Cover: mooie donkere lucht, de eenzaamheid en de uitgestrektheid spatten er vanaf. Een bepaalde vaagheid in de cover. Het gevoel dat er nog iemand in de auto zit. De auto staat n.l. niet geheel in de berm. Zij kijkt opzij, ziet iets?
Auteur: Nog nooit iets van deze schrijver gelezen. op de cover staat “een van de origineelste Nederlandse thrillerschrijvers” dus de verwachting is dan hoog gespannen.
Verwachting: Ik verwacht een bijzonder verhaal met een aparte wending.
Citaat ovar:
Het is een mooie toepasselijke cover. Voor mij had de cover nog mooier gekund, bijvoorbeeld door een foto te nemen met een of meer Yoshua Trees, want dat is typisch Arizona. Ik heb hoge verwachtingen van deze auteur, omdat ik Roomservice gelezen heb en dat vond ik een erg goed boek. Elvin Post is voor mij niet een typisch Nederlandse schrijver. Hij heeft iets meer in zijn bagage. Ik verwacht een goed geschreven boek, geheel in de stijl van Elvin Post met goede dialogen, spannend en ook wat humor.
Tijdens het lezen:
In deze rubriek is aan de lezers gevraagd om hun aandacht te vestigen op opmerkelijke citaten en de zinsopbouw, woordkeuze of andere in het oog springende tekst. Dit zorgt altijd voor leuke discussies.
We zetten de opmerkelijkste uitspraken voor u op een rijtje:
Citaat helderinge:
Iets anders dan verwacht. Ik zat wel snel in het verhaal en het leest heerlijk door.Wel had ik wat meer zinderende spanning verwacht. Tot nu toe is het niet vervelend lezen maar kabbelt het verhaal een beetje voort, zeg maar.Ik ben benieuwd naar het vervolg ik ben nu op de helft en ga gauw verder.
Citaat sillyruns:
Voor mij opmerkelijk omdat ik er zo enorm van heb genoten is de start van de verhaallijn van Karen op bladzijde 21. Er wordt gerefereerd naar het nummer van The Eagles (Take it easy), I’ve been standing on a corner in Winslow, Arizona. Op dezelfde bladzijde wordt niet dat nummer aangehaald, maar een solonummer van Don Henley. Genieten. Voor mij als Eagles fan. Er zijn meer verhaallijnen dan ik vooraf had verwacht. Stoort dat? Zeker niet. Alle lijnen zijn nog niet samengekomen, maar ik vermoed (en hoop) dat dat zal gebeuren. Ik geniet erg van de soms komische beschrijvingen die nooit over de top zijn. Ik ga snel door met lezen. Ben iets over halverwege.
Citaat Christy:
De verhaallijn is verrassend. Er lopen meerdere lijnen met elk hun raakvlakken. Er gebeuren die ik niet had verwacht en dat is erg leuk om te lezen.Ik ben geen storende elementen tegengekomen tot nu toe.
Citaat Saskia:
Ik ben op een derde en ben tot nu toe geen opvallende citaten tegengekomen.
Ik vind de plotwendingen wel verrassend. De acties van de hoofdpersonen komen soms nogal onverwacht. Wanneer echter daarna hun verleden verklaard wordt, zijn ze volledig begrijpelijk. Zoals wat Peggy met zo’n Teddy doet bijvoorbeeld. Tot nu toe geen spelfouten gevonden en de zinnen lopen vlot en makkelijk door. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat
Citaat maria:
Vergeten te melden maar een leuk begin: er zijn twee manieren om jezelf voor de gek te houden. Een ervan is geloven wat niet waar is; de andere is weigeren te geloven wat wel waar is. Toepasselijk ook in het boek.
Citaat Sabrina:
In het begin moest ik heel even wennen aan de verschillende verhaallijnen. Maar het leest vlot, ik ben benieuwd naar de rest.
Citaat JacqRed:
Leuk dat er muziek en films genoemd worden om de sfeer weer te geven of een persoon diepte te geven.De verhaallijnen zijn wel logisch maar zeker niet steeds wat ik verwacht. Leuk.
Na het lezen:
In de laatste rubriek wordt openlijk over de inhoud van het verhaal gediscussieerd. Doelstelling is om hier gezamenlijk vast te stellen of de meningen overeenkomen, iedereen het verhaal op een zelfde wijze leest, beleeft en waardeert. Arizona blues is uiteindelijk door 13 lezers beoordeeld en gewaardeerd. Het krijgt als 88ste leesclubboek een gemiddelde puntenwaardering van 7,87 dat helaas niet voldoende is voor een plaats in de HALL of FAME, maar natuurlijk wel is opgenomen in de Gerankte Deelnemerslijst.
Noot redactie over de bepaling gemiddelde puntenwaardering:
Door de deelnemers wordt een puntenwaardering over de zes belangrijkste facetten toegekend, over een schaal van 0 t/m 10. Dit geeft een realistischer, vollediger en nauwkeuriger beeld van de totstandkoming van de eindwaardering. Voor Arizona blues van Elvin Post geldt de gemiddelde beoordeling per facet, zoals hieronder is weergegeven.
1. Spanning: 7,04
2. Plot: 7,85
3. Leesplezier: 8,27
4. Schrijfstijl: 8,27
5. Originaliteit: 8,08
6. Psychologie: 7,69
Gemiddelde puntenwaardering: 7,87
Citaat ovar:
In het verhaal blijkt Gerald Threadway aanvankelijk een onsympathieke persoon en later een heel sympathieke. Aanvankelijk werd de lezer blijkbaar verkeerd geïnformeerd door het toedoen van Peggy Sue. Mij spreekt de journaliste Karen Hart het meest aan. Ze komt sympathiek, weloverwogen over. Ze is behulpzaam en probeert zo veel mogelijk te voorkomen dat mensen gekwetst worden.
Beoordeling: 8,50
Citaat JacqRed:
Peggy Sue die in eerste instantie overkomt als een goedkoop gangsterliefje met weinig moraal, blijkt een goed hart te hebben en kan haar weldoener niet bedriegen als ze merkt dat ze zich in hem vergist heeft. Karen evolueert feitelijk niet. Ze houdt angstvallig vast aan haar vaste patroon, ze onderdrukt haar gevoelens.
Peggy Sue, Cynthia en Gerald hebben die eerlijkheid gemeen. Het aanvoelen van een persoon en er 100% vertrouwen in stellen. Dat spreekt aan. Ik zou Karen wat meer ontspannen en dankbaar willen zien op het eind. Het karakter is nogal star. Leuke schrijfstijl, soms absurd, consequent doorgevoerd. Kan goed bij dit verhaal. Niet veel diepgang of emotie.
Beoordeling: 8,17
Citaat helderinge:
Ja, ik vind eigenlijk altijd dat karakters evolueren. Vooral Gerald Treadway wordt in het begin heel anders neergezet dan dat het werkelijk is. Maar ook de andere karakters leer je in een boek beter kennen en ja dus evolueren ze. Karen Hart vind ik erg sympathiek. Ook de garagehouder vind ik een erg leuk personage. Stoer en dapper omdat hij bij Green Peace heeft gewerkt en nu hard aan het werk voor zijn centjes terwijl hij verdriet heeft om zijn vrouw. Nee, ik zou niets aan de personages willen veranderen, misschien iets meer spanning in het geheel.
Beoordeling: 7,33
Citaat Christy:
Voor mij evolueert Peggy Sue het meest. Van een lichtelijk naïeve vrouw met een ongelukkige keuze voor mannen naar een vrouw die weet wat ze wil en voor zichzelf kiest.
Gerald Threadway evolueert in mijn ogen juist niet in het boek. Wat wel evolueert is hoe mensen (Peggy Sue, Karen, maar ook Cynthia) naar hem kijken. Ethan is wel mijn favoriet. Het respect wat hij toont voor de keuzes die Karen denkt te willen maken vind ik mooi beschreven. Ik zou tegen Karen willen zeggen dat ze niet moet vluchten voor haar gevoel en meteen bij de eerste mogelijkheid bij Ethan moet blijven. Maar dat zou het verhaal niet zo interessant maken, dus nee Ik zou niet iets willen veranderen. Het verhaal is snel geschreven met vlotte wisselingen van scene en context en dat past bij een spannend verhaal.
Beoordeling: 8,00
Citaat Amarins:
Voor een thriller is het een erg softe schrijfstijl vind ik. Overigens wel fijn om te lezen. Korte zinnen, leest vlot, gewoon een heerlijk boek. Het zit mooi in elkaar zit, maar niet echt mega spannend. Arizona bluesleest lekker weg, als de andere boeken ook zo zijn zou ik ze graag eens lezen. De enige die naar mijn idee echt groeit in het verhaal is Peggy Sue. Ze groeit uit van een naïeve vrouw die vaak op de verkeerde mannen valt tot een zelfstandige vrouw die weet wat ze wil.
Beoordeling: 7,83
Citaat kareltje:
Het boek leest makkelijk en ik kon me makkelijk concentreren. Niet elk personage sprak me aan, wat maakte dat ik b.v. bij een scene vanuit zo’n persoon iets minder graag doorlas. Omdat ik de schrijfstijl van Elvin Post heel goed vind en door de afwisseling, zijn actief taalgebruik en dingen die ik gewoon grappig vond, is dit een lekker leesbaar boek.
Ik vind Arizona blues een Amerikaanse thriller. Niet alleen omdat het zich in Amerika afspeelt, maar ook om de soms onbegrensde mogelijkheden in Amerika, als het om wapens en grote verhalen gaat. En ik moest ook aan Amerikaanse films denken. Tja en het is een thriller omdat er iets strafbaars gebeurt, omdat er mogelijk nog iets ergers gaat gebeuren en omdat het gaat om wie dat waarom heeft gedaan. Maar het boek is wat breder dan alleen een thriller, vind ik.
Beoordeling: 7,92
Citaat spoekey:
Vond het einde niet echt verrassend had het wel een beetje zo verwacht. Ik vond het zeker een boeiend verhaal ik zat eigenlijk al vanaf het begin in het verhaal. Vind de schrijfstijl van Elvin Post lekker makkelijke weg lezen. Ik vind Arizona blues meer een buitenlandse thriller dan een Nederlandse thriller. Door de schrijfstijl van Elvin Post vind ik het meer een Amerikaanse thriller. Vond het boek niet erg realistisch i.v.m. het onderwerp UFO’s. Maar ik vond het verhaal daarom heen wel erg spannend.
Beoordeling: 8,17
Citaat sillyruns:
Het middelpunt van het verhaal is wat mij betreft de (al dan niet waargebeurde) ontvoering van de aliens. Alle verhaallijnen komen daarin samen. Juist over dit deel wordt geen uitsluitsel gegeven en dat is wat mij betreft volledig passend in dit boek. De individuele verhaallijnen krijgen wel een eigen eind. Ook overeenkomend met de sfeer van het verhaal. Post bouwt de structuur van al deze lijntjes secuur op. Geen stap teveel. Niets te weinig. Het eind komt niet met een knal, maar is wat mij betreft toch wel verrassend omdat er meerdere mogelijkheden waren. Geen hemeltergende spanning, maar toch heeft Post mijn aandacht constant vast weten te houden. Nooit uit de bocht vliegend waren de beschrijvingen van de personages bij vlagen absurdistisch. Heel knap om dit dan toch geloofwaardig te houden.
Beoordeling: 8,67
Citaat nvdrs:
Vooral Peggy Sue evolueert zeer sterk, ze komt voor zichzelf op naar het einde van het verhaal toe. Karen haar evolutie vind ik minder sterk gezien ze op het einde nog steeds lijkt te twijfelen. Cynthia vind ik wel een typerend personage; ze laat duidelijk merken dat ze niets van Gerald zijn verhaal gelooft en dat maakt ook geen probleem. Het is wel interessant dat alles een mysterie blijft. De schrijfstijl is zeer vlot, en past ook wel bij het verhaal omdat wel of niet geloven in buitenaards leven voor mij een materie is die licht mag blijven. Zware discussies hierrond zouden het verhaal te sterk naar wel/niet geloven trekken. Alsook het geklungel rond de huurmoordenaar is eerder lichtvoetig en daarbij past een vlotte schrijfstijl.
Beoordeling: 6,83
Citaat Sabrina:
Het is een logisch plot. Het plot zit goed in elkaar en de spanning blijft erin. Het einde is niet echt verrassend. Het was een boeiend verhaal. De schrijfstijl vind ik heel aangenaam.
Beoordeling: 7,67
Citaat Gonneke38
Ik heb niks met ufo’s maar vond het verder een leuk plot. Goede structuur. Goed opgebouwd. Wel wat lang. Ik had dit einde wel verwacht. Vond het soms iets te voorspelbaar. Leuk verhaal. Goede personages, maar mocht wel wat spannender. Heel goede stijl. Prettig om te lezen. Begrijpelijk en duidelijk.
Beoordeling: 7,83
Citaat Saskia
Ik weet niet of ik het evolueren zou noemen. Eigenlijk blijven de karakters grotendeels zichzelf. Alleen Peggy Sue moet onder ogen zien dat wie kwaadaardig lijkt juist goedaardig is en andersom. Maar ze wist al van zichzelf dat ze altijd de verkeerde mannen koos. Dus dat gegeven was niet nieuw. Wat wel nieuw voor haar was is dat ze verliefd werd op weldoener Gerald.Gerald is in het begin van het verhaal al een enorme goedzak maar hij geeft ruimschoots toe voorheen een naargeestig mannetje te zijn geweest. Hij voelt zich er nog altijd schuldig over.Karen houdt halsstarrig vol dat haar werk haar alles is. Ook als ze op het eind bij Ethan logeert en eigenlijk verliefd is, wil ze daar niet aan toegeven. Maar ze laat indirect een gaatje open voor verandering.Teddy en Nixon zijn wat ze zijn. Ze veranderen niet.
Beoordeling: 8,33
Citaat maria
Op een gegeven moment dacht je, de verhaallijnen moeten samenkomen dus ga je alvast gissen, waardoor de verrassing iets minder wordt. Voelde op een gegeven moment als een feel good roman. Opbouwende plot elke verhaallijn op zich.
Ik had dit einde wel een klein beetje verwacht. Soms vond ik het ietsje langdradig maar verder had het zeker mijn aandacht en de personen werden goed neergezet met hun verdriet, onkunde, hulpeloosheid.
Lees de onverkorte discussie en de reacties in alle onderdelen van deze leesclub
Voor het lezen
Tijdens het lezen
Na het lezen #1
Na het lezen #2
Beoordeling
Afbeelding
Marinus van de Velde
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!