Overslaan en naar de inhoud gaan

Afgelopen zondag berichtten we het verdrietige nieuws dat Walter Govrede, bij het thrillerpubliek bekend als Walter Lucius, is overleden. Dat maakte zijn vrouw afgelopen donderdag bekend en werd zondag door het NHD (Noordhollands Dagblad) gemeld. Naast auteur was Goverde ook scenarist, regieassistent en regisseur voor theatergroep Affect, het Zuidelijk Toneel en de Blauwe Maandag Compagnie.

Als televisieregisseur maakte hij dramaproducties, documentaires en items. Zo regisseerde hij o.a. bijna tien jaar lang Het Klokhuis. Met zijn eigen bedrijf Odyssee Producties realiseerde hij projecten voor verschillende ministeries, zoals de inburgeringsfilm Naar Nederland. Als auteur schreef hij onder het pseudoniem Walter Lucius en werd hij beroemd door zijn Hartland-trilogie. Lees hier het complete bericht terug.

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff en literair agent Marianne Schönbach brachten gisteren samen een persbericht naar buiten:

Literair agent Marianne Schönbach: ‘Het nieuws van Walters overlijden komt als een grote shock. Ik vertegenwoordig Walter Lucius sinds tien jaar en in die tijd is er een nauwe vriendschap tussen ons ontstaan. Ik ben onmetelijk trots dat ik hem tijdens zijn gehele carrière als schrijver mocht begeleiden. Hij was ontzettend getalenteerd en vernieuwend in de genres waarin hij werkte, en hij had nog zoveel fantastische plannen voor toekomstig werk. Dat hij er niet meer is kan ik nog niet bevatten. Zijn dood zal een groot gemis blijven.’

Directeur Febe van der Wardt namens uitgeverij Luitingh-Sijthoff: ‘Met grote verslagenheid hoorden wij van het overlijden van Walter. Sinds het schrijven van zijn eerste thriller was Walter fulltime auteur; hij gaf zijn schrijverschap alles wat hij had. Naast het feit dat hij een bevlogen schrijver was, was hij ook een aimabel mens. Voor iedereen binnen de uitgeverij was het een groot plezier om met Walter samen te werken en we keken dan ook uit naar de publicatie van zijn volgende boek. We zullen hem en onze samenwerking enorm missen.’

 

Afbeelding
geen
Marinus van de Velde
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.