Overslaan en naar de inhoud gaan

Elke maand kijken we vooruit naar de nieuwe fantasy titels welke verschijnen en ons de aankomende maand gaan vermaken. Augustus is een relatief rustige maand maar door de auteurs die we deze maand wel mogen verwelkomen is het nog steeds een enorm fijne maand.  

Feniksvlam - Sarah Holland 

De boeken in augustus komen pas laat op gang, maar als het dan start is het ook meteen raak. Op 17 augustus verschijnt bij BlossomBooks het tweede deel in de Havenfall serie. Het eerste deel lazen we onlangs en hier waren we erg enthousiast over;

Havenfall is een betoverende en sprankelende opmaat waarvan het einde doet verlangen naar meer. De rem is er af en met Phoenix Flame, het volgende deel, zal ongetwijfeld het gas er op gaan. Go Maddie Marrow! Go Sara Holland!

Het vervolg belooft een spetterend boek te worden en wij kijken er dan ook al naar uit!

In dit adembenemende vervolg op Havenfall, van bestsellerauteur Sara Holland, zijn de problemen van Maddie Marrow nog niet opgelost. Ze heeft de herberg weliswaar verlost van de Zilveren Prins, maar dat is nog niet genoeg om deze ooit zo veilige haven te beschermen.
Maddie moet een einde maken aan de handel in magische objecten van de zwarte markt en tegelijkertijd de deuren openen voor de ooit zo gevreesde gedaanteverwisselaars. Beide taken lijken onmogelijk, maar dan doet Maddie een ontdekking die alles kan veranderen. Wat als ze haar enige thuis moet vernietigen om iedereen te redden?

Water - Holly Black

Holly Black, voornamelijk bekend van haar Elfhame trilogie, is inmiddels een gevestigde naam in het fantasy genre. Onlangs lazen wij nog het laatste deel in de Elfhame serie en waren hier erg enthousiast over!

Met de Elfhame-trilogie heeft Holly Black echt iets unieks neergezet. Een wereld met kleurrijke figuren en prachtige locaties, die een link heeft met de mensenwereld, en dan ook nog eens op een fabuleuze manier beschreven; het is een verrijking voor het fantasygenre. 

Lees de recensie hier!

Afbeelding
Water - Holly Black

Met Water is Holly Black terug met een nieuwe urban fantasy trilogie.

Als je bij Faeries denkt aan zachtaardige sprookjesfiguren, dan moet ik je -teleurstellen. Deze Faeries zijn sinistere, verwilderde schepsels die enkel chaos aanrichten. Chaos die je met een beetje pech je leven kan kosten.

Als klein meisje had Kaye drie Faerievrienden van wie ze dacht dat ze denkbeeldig waren. Als ze jaren later een zwaargewonde Faerie aantreft en zijn leven redt, realiseert ze zich dat de fantasiewereld uit haar jeugd maar al te echt is – en gevaarlijker dan ze ooit had kunnen vermoeden. Tegen wil en dank raakt Kaye verstrikt in een eeuwenoude machtsstrijd tussen twee rivaliserende Faerierijken. Voor hen is ze slechts een pion in een strijd die haar dood zou kunnen worden. Kaye is echter niet van plan zich zomaar gewonnen te geven, en roept de hulp in van een mythisch waterwezen. Maar in het land van de Faeries heeft alles een prijs.

Sterrenzicht - Brandon Sanderson

In mei lazen we de start van de Skyward serie, het nieuwste epos van Brandon Sanderson. Mocht je de review nog niet gelezen hebben dan kan dat hier.

Afbeelding
Sterrenzicht - Brandon Sanderson

Eind augustus kunnen we Sterrenzicht verwachten bij Iceberg Books.

Haar hele leven al droomt Spensa ervan om piloot te worden en te bewijzen dat ze een dochter van haar vader is. Daarbij zoekt ze antwoorden op vragen: over de oorlog die haar volk voert met de Krell, over haar vader, over de vijanden in de eindeloze ruimte. Elk antwoord roept weer nieuwe vragen op en gaandeweg ontdekt Spensa dat ze leeft in een wereld vol leugens. Tegelijkertijd ontdekt ze dingen over zichzelf en dringt het besef tot haar door dat ze naar het einde van de Melkweg zal reizen om de mensheid te redden als dat nodig is.

De krakentand - Anthony Ryan

Fan van Anthony Ryan zijn we, dat kunnen we wel stellen. Met een gemiddelde recensie score van 5-sterren mag het duidelijk zijn dat we uitkijken naar elk nieuw boek wat er van zijn hand komt. Met De Krakentand hebben we het tweede deel in de Zeven Zwaarden serie in ons handen en gaan we verder waar Een pelgrimstocht van zwaarden is gebleven. 

Afbeelding
De zeven zwaarden - Anthony Ryan

Guyime vervolgt zijn zoektocht naar de Zeven Zwaarden. Zijn volgende doel: het mythische zwaard ‘de Krakentand’. Geleid door de magie reist Guyime naar Cathula, in het midden van de Eerste Zee, om dit zwaard op te sporen. Geholpen door drie compagnons – de beestenbezweerder Zoeker, een machtige tovenares, en een geleerde slaaf – bereikt Guyime een van de gevaarlijkste uithoeken van de wereld om zijn missie te voltooien. Zijn schat is echter moeilijk te bereiken – eeuwenoude magie, vervloekte geesten en dodelijke vallen staan hem in de weg. Samen met zijn metgezellen zal hij een ultieme beproeving moeten doorstaan, eentje uit zijn ergste nachtmerries…

Afbeelding
Dennis
Dennis Scheerman
Als kleine jongen las ik elk boek wat iets met draken, ridders of andere fantasy gerelateerde onderwerpen te maken. Een brief voor de koning, Harry Potter en alles daar tussen in werd verslonden. Naar mate ik ouder werd kwamen daar steeds meer thrillers bij. Nu de mazzel dat ik deze twee genres mag recenseren voor Thrillzone.

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.