Overslaan en naar de inhoud gaan

Soms heb je dat als thrillerliefhebbers; dan hoor je ineens een nieuwe auteursnaam. En dan word je nieuwsgierig. De kans is aanwezig dat je dat bij Marc Raabe ook hebt. Én dat het een nieuwe naam voor je is, en dat je nieuwsgierig bent. Zijn nieuwe thriller heet Sleutel 17 en het boek is onlangs verschenen bij A.W. Bruna. Raabe is een Duitse tv-producent en schrijver die onlangs zijn productiebedrijf verkocht. Hij gaat vanaf nu door het leven als fulltime auteur en dat legde hem geen windeieren, gezien het succes van zijn reeks met inspecteur Tom Babylon waarvan Sleutel 17 het eerste deel is. Hierna volgen in 2022 nog Kamer 19 en De horzel.

Waarover gaat Sleutel 17? In de koepel van de Dom van Berlijn hangt een gruwelijk toegetakeld, bebloed lichaam. Met haar gespreide armen lijkt ze op een zwarte engel. Het is de prominente geestelijke dr. Brigitte Riss. Om haar hals draagt ze een mysterieuze sleutel waarop het cijfer 17 staat.
Rechercheur Tom Babylon heeft een persoonlijk belang bij de zaak: jaren geleden verdween zijn zusje Viola met precies deze sleutel.
Zijn ongebruikelijke aanpak van de zaak strijkt psychologe Sita Johanns, die iets te veel vragen stelt, tegen de haren in.
Wie heeft er meer te verbergen: Tom of de moordenaar?

Een bloedspannende, filmisch geschreven pageturner met voor de liefhebbers van Karin Slaughter en M.J. Arlidge, aldus de uitgever.

Nieuwsgierig geworden? Lees hier een preview: 

Document
Afbeelding
geen
Marinus van de Velde
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.