Overslaan en naar de inhoud gaan

Soms heb je dat als thrillerliefhebbers; dan hoor je ineens een nieuwe auteursnaam. En dan word je nieuwsgierig. De kans is aanwezig dat je dat bij Marc Raabe ook had vorig jaar. Ook al is zijn werk al eens eerder in Nederland uitgebracht, toch settelde zijn naam definitief met de thriller Sleutel 17. Het was voor veel lezers een kennismaking met rechercheur Tom Babylon. Ook voor ThrillZone, waar we het boek met **** beoordeelden (lees de complete recensie hier). De conclusie was helder:

"Sleutel 17 is een zeer spannende, originele thriller waarbij wegleggen geen optie is."

Gelukkig is inmiddels deel twee in de Tom Babylon-reeks verschenen, Kamer 19. 

Op het openingsevenement van de Berlinale zorgt een snuff-movie voor een massale schok. Ruim 1800 sterren en beroemdheden zien hoe een gruwelijke moord op camera is vastgelegd. Het slachtoffer is de dochter van burgemeester Otto Keller. De dader dreigt dat het niet bij deze moord zal blijven.

Rechercheur Tom Babylon en psychologe Sita Johanns staan met hun onderzoek naar de moord onder hoge druk. Maar een groep beroemdheden rond Otto Keller werkt hen tegen. De burgemeester heeft duidelijk iets te verbergen.

Op de plaats-delict ontmoet Babylon een angstige getuige: een meisje van elf jaar oud dat niet kan praten. Haar enorme gelijkenis met Toms vermiste zus Viola rijt oude wonden bij hem open. Dan wordt de dochter van een andere Berlijnse beroemdheid ontvoerd. En plotseling realiseert Sita Johanns zich dat er een verband bestaat tussen haar en de slachtoffers: een vreselijke gebeurtenis in haar jeugd – en het getal negentien.

Marc Raabe is een Duitse tv-producent en schrijver die onlangs zijn productiebedrijf verkocht. Hij gaat vanaf nu door het leven als fulltime auteur en dat legde hem geen windeieren, gezien het succes van zijn reeks met inspecteur Tom Babylon waarvan Sleutel 17 het eerste deel is en deel twee Kamer 19. Hierna volgt nog De horzel.

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.