Overslaan en naar de inhoud gaan

In 2018 was hij er ineens; Oktober van de Deense thrillerauteur Soren Sveistrup. Het boek kwam binnen als een bom en een voor een stroomden de ***** recensies binnen. Zo ook, als een van de eersten, die van ons. Recensente Denise kwam superlatieven tekort. Ze schreef, vooruitzienend, deze woorden: Kortom: wat een topthriller is Oktober! Het jaar is nog niet voorbij, maar Oktober is één van de betere thrillers van dit jaar. De (Scandinavische) thrillerfan zal zijn vingers aflikken bij dit boek. Gaat dat lezen! Lees hier de recensie nog eens terug.

In december werd het uiteindelijk duidelijk: Oktober kreeg een ThrillZone Award voor de Best vertaalde thriller van 2018 en werd uiteindelijk ook de best gelezen recensie op onze site. En het kon niet uitblijven: Oktober wordt getransformeerd tot tv-serie en gaat bijvoorbeeld Springvloed van Cilla en Rolf Börjlind achterna. Netflix laat weten dat de serie geprogrammeerd staat voor dit najaar. De serie zal The Chestnut Man gaan heten, vertaald als Kastanjemanden (Deens).

De opnames van de serie begonnen in 2020. In totaal zal de serie bestaan uit zes afleveringen van vijftig minuten. Oktober verscheen in 2018 in Nederland en is een van de succesvolste thrillerdebuten van de afgelopen jaren. Voor de verfilming van zijn debuut sloeg Sveistrup de handen ineen met een andere maker van ‘The Killing’, Mikkel Serup. Bovendien is de Deense productiemaatschappij achter deze serie ook verantwoordelijk voor de Noorse Netflix-serie Ragnarok. Voor de hoofdrollen werden Mikkel Boe Følsgaard en Danica Curcic aangetrokken.

Tesha Crawford, Director Netflix International Originals Northern Europe, in 2019 toen bekend werd dat de serie gemaakt zou worden: ‘Na het succes van de eerste Deense Netflix Original, The Rain, zijn we heel opgetogen dat wij door kunnen bouwen aan de geweldige traditie van Nordic Noir. We zijn onder de indruk van Sørens sterke plot en stem en kijken ernaar uit om Oktober (The Chestnut Man) naar het internationale Netflix-publiek te brengen.’

Steven Maat, uitgever A.W. Bruna Uitgevers: ‘Het kon natuurlijk niet anders dan dat Oktober verfilmd zou gaan worden, daar leent deze grandioze thriller zich uitstekend voor. Ik kijk er erg naar uit!’

Søren Sveistrup (1968) is de bedenker en scenarioschrijver van The Killing, dat bekroond werd met diverse internationale awards en waarvan de uitzendrechten aan meer dan honderd landen verkocht werden. Meer recentelijk was Sveistrup verantwoordelijk voor de scripts van de films The Day Will Come en Jo Nesbø’s The Snowman. Sveistrup won talloze prijzen, waaronder een Robert Award voor The Day Will Come (2017), een Emmy Award voor Nikolaj and Julie (2003) en een BAFTA voor The Killing (2011). (Bron: A.W. Bruna)  

 

 

 

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.