Overslaan en naar de inhoud gaan

In juni kondigden we het al aan: deze week verschijnt postuum het laatste boek van John le Carré: Silverview. De verschijningsdatum 19 oktober valt samen met wat Le Carrés negentigste verjaardag zou zijn geweest.

Le Carré, die in december 2020 overleed, was spion voor de Engelse geheime dienst en werd wereldberoemd als schrijver van thrillers over de Koude Oorlog en onze veranderende wereld. Spion aan de muur, De ideale vijand, De toegewijde tuinier, Een broze waarheid en recenter nog Een erfenis van spionnen en Spion buiten dienst – de lijst met klassiekers is lang. Benieuwd naar onze recensies? Die lees je hier.

Bij het verschijnen van Silverview heeft uitgeverij Luitingh-Sijthoff een speciale, bijzondere podcast opgenomen over het leven en werk van Le Carré. Essayist en criticus Bas Heijne en uitgever Hanca Leppink bespreken in John le Carré – Over leven en schrijven hoe gebeurtenissen uit Le Carrés leven zijn werk hebben beïnvloed, waarom zijn boeken nog altijd zo urgent en relevant zijn, en waarom Le Carré er op het laatst voor koos om niet als Brit te sterven…

Bas Heijne is groot kenner van het werk van Le Carré en interviewde hem vier keer. Hanca Leppink is voormalig uitgeefdirecteur van Luitingh-Sijthoff en is al meer dan dertig jaar zijn vaste redacteur en eerste meelezer. Podcast luisteren? Dat kan hier.

(Bron: Luitingh-Sijthoff)

Afbeelding
geen
Marinus van de Velde
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.