Overslaan en naar de inhoud gaan

Ben jij een fantasyfan? Dan is de kans groot dat je The Witcher inmiddels ook kent. Het inmiddels een zeer populaire tv-serie op Netflix, waarvan seizoen één enorm goed werd bekeken. Wisten jullie dat de tv-serie gebaseerd is op een boekenreeks van Andrzej Sapkowski, waarvan er in totaal zeven delen en een proloog zijn verschenen. In onze 'ThrillZone fantaseert vooruit' artikelen besteedden we eerder al aandacht aan deze boekenreeks. Lees dat hier nog eens terug.

En nu is er voor de tv-liefhebbers ook goed nieuws, want op 17 december is seizoen twee te zien op Netflix! En daarin staan, wederom, de avonturen van Geralt van Rivia centraal. De rol van Geralt wordt op geweldige wijze vertolkt door Henry Cavill, die eerder in The Tudors en Superman speelde. 

In een recensie van NRC is de verhaallijn al te lezen. LET OP: SPOILERS! Het tweede seizoen begint vlak na de slag om de plaats Sodden en heeft een duidelijke focus. De relatie tussen de stugge Geralt en zijn beschermeling Ciri Freya Allan, de ontheemde troonopvolger van Cintra met ontluikende magische krachten, staat centraal. De tovenaar Yennefer van Vengerberg, een personage dat fenomenaal wordt vertolkt door Anya Chalotra, was doorslaggevend in de strijd tegen de overheerser uit Nilfgaard, die tegen alle verwachtingen in werd verslagen. Maar de oorlog tussen de verschillende volkeren en de daarmee gepaard gaande onderdrukking en xenofobie woekeren nog voort.

En volgens diezelfde recensie is "ook dit seizoen weer geslaagd". Meer dan genoeg redenen om de serie te bekijken dus!

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.