Overslaan en naar de inhoud gaan

In de laatste nieuwsbrief van de VVMA (hier te vinden) is te lezen dat de Vlaamse thrillerauteur Hilde Vandermeeren succes buiten de Lage Landen heeft. Haar thriller Scorpio werd een tijdje geleden verkocht aan de Britse uitgever Pushkin Press. De vertaalde versie heeft The Scorpion's Head en krijgt inmiddels de eerste positieve recensies van de pers aldaar. Niet geheel verrassend; ook wij waren destijds erg enthousiast over het boek. Hier is onze recensie terug te lezen, met deze quote als uitsmijter: 

Scorpio is een rauwe thriller, met een duistere sfeer, verrassende twist en boordevol spanning. Scorpio zit steengoed in elkaar en blijft je na het lezen nog enige tijd bij!

Maar het succes gaat verder, want de rechten zijn ook verkocht aan uitgeverij Al-Arab. Binnenkort is het boek dus ook in het Arabisch te lezen. 

In een bijzin in de nieuwsbrief staat echter het nieuws waar veel lezers blij van worden; "Hilde Vandermeeren laat ons tevens weten dat ze ondertussen weer aan het schrijven is geslagen. Het worden drie spannende verhalen, die in de loop van dit jaar zullen gepubliceerd worden."

Dat is goed nieuws, nadat in september 2020 het nieuws naar buiten kwam dat ze stopte als auteur. Lees daarover ons bericht nog eens terug. De verkoopcijfers én matige waardering voor vrouwelijke thrillerauteurs werden destijds als reden aangegeven. In een interview met Vandermeeren in 2018 zei ze daarover al het volgende: 

"Een positieve houding op dat vlak is belangrijk, vind ik. Het is al te gemakkelijk om dingen af te breken of neerbuigend te zijn, daar doe ik liever niet aan mee. Ik pleit al jaren voor een opwaardering van het thrillergenre op zich, ook in de Lage Landen. Ik ondervind dat binnen de literatuur veel mensen neerkijken op het spannende genre. Daar probeer ik actief iets aan te veranderen, vanuit de gedachte: ‘Het is toch niet omdat een boek een thriller is dat het niet goed geschreven kan zijn?’ Dat probeer ik zelf in de praktijk om te zetten en mensen daarvan bewust te maken."

Als we de VVMA mogen geloven, komt er dus nieuw werk van Vandermeeren aan. Goed nieuws en kan ze wederom laten zien dat het thrillergenre een genre is dat ertoe doet!

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.